x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern FC Bihor nu a primit licenţa pentru Liga 1! Mioveni promovează!.

FC Bihor nu a primit licenţa pentru Liga 1! Mioveni promovează!.

07 Iun 2011   •   06:19
FC Bihor nu a primit licenţa pentru Liga 1! Mioveni promovează!.

Clubul FC Bihor, care a promovat in Liga 1 la finalul campionatului recent incheiat, nu a primit licenta pentru a evolua in sezonul 2011/2012 al primului esalon fotbalistic, informeaza un comunicat al Federatiei Romane de Fotbal (FRF), postat pe site-ul oficial.

Ceahlaul, Petrolul, Concordia Chiajna, CS Mioveni, FC Bihor Oradea, CSU Vointa Sibiu, AFC Sageata Navodari, AFC Botosani, FC Viitorul Constanta si UTA Arad au fost cele zece cluburi cel mai bine clasate la finalul turului editiei trecute a Ligii a II-a, care au solicitat licenta pentru prima liga. Dintre acestea, Vointa Sibiu, Sageata Navodari, FC Botosani, UTA Arad si Viitorul Constanta nu au primit-o din partea Comisiei pentru Acordarea Licentei Cluburilor.

Vointa si Sageata au contestat aceasta decizie, iar Comisia de Apel le-a admis memoriile. In cazul FC Bihor, directorul de licentiere al FRF, Viorel Duru, a facut apel, iar acesta a fost admis, astfel ca i s-a refuzat licenta gruparii bihorene. IAn

Astfel, echipele nou-promovate Ceahlaul, Concordia si Petrolul vor putea evolua in Liga 1 in sezonul viitor, in timp ce FC Bihor va astepta Comitetul Executiv al FRF din 20 iunie, care va lua in discutie o eventuala schimbare a ROAF-ului.

In aceeasi situatie cu FC Bihor mai sunt vicecampioana FC Timisoara si Gloria Bistrita (locul 14 in Liga I). Cele doua formatii nu au primit licenta pentru sezonul 2011/2012 al Ligii I tot dupa ce Viorel Duru a facut apel al decizia Comisiei pentru Acordarea Licentei Cluburilor. FC Timisoara nu a primit licenta pentru datorii la bugetul statului si fata de clubul Benfica Lisabona din transferul fundasului Laszlo Sepsi. Gloria Bistrita nu a primit licenta pentru datorii la buget.

Insa LPF poate propune Comitetului Executiv al Federatiei Romane de Fotbal modificarea ROAF astfel incat echipele care nu au primit licenta sa evolueze in sezonul viitor in Liga 1, o decizie in acest sens urmand a fi luata in sedinta executivului FRF din 20 iunie.

Presedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, saptamana trecuta ca institutia pe care o conduce va propune modificarea Regulamentului de de Organizare a Activitatii Fotbalistice (ROAF) pana luni: "Obligatoriu vom face propunere din partea LPF catre FRF pentru Timisoara, Bistrita si Bihor".

×