x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Federaţia inutilă și Federaţia privată

Federaţia inutilă și Federaţia privată

de Mihai Igirosanu    |    08 Dec 2014   •   17:13
Federaţia inutilă și Federaţia privată
Mircea Sandu și-a lansat ieri compania de consultanţă sportivă, FRF a încercat să replice cu un eveniment încropit în pripă, iar preşedintele Burleanu continuă să atace fosta conducere
Fostul preşedinte al FRF, Mircea Sandu și-a lansat azi compania de consultanţă, manageriat și impresariat sportiv, Best Business Sport, în portofoliul căreia se află deja jucători și antrenori importanţi, precum Constantin Gâlcă, Răzvan Lucescu, Daniel Niculae, Daniel Pancu, Emil Săndoi, Sorin Cârţu și Flavius Stoican. Lansarea agenţiei, înfiinţată de către membri fondatori Mircea Sandu, Dumitru Mihalache și Daniel Prodan a fost găzduită de sediul din strada Vasile Pârvan, nr 12 și s-a bucurat de prezenţa unor nume mari din fotbalul și sportul românesc, printre care Bogdan Stelea, Mihai Stoichiţă, Gică Mihali, Florin Răducioiu, Gabi Balint, Ilie Năstase, Cezar Drăgăniţă sau Viorel Păunescu. Printre colaboratorii permanenţi ai companiei se numără Grigore Sichitiu, care se va ocupa de scouting, teoria și metodica antrenamentului, Adrian Pigulea și Florin Iacob, agenţi de jucători, dar și compania Sport Evolution Group, care este partener și al FRF. Pentru proiecte speciale, BBS va colabora cu fostul preşedinte al FR Handbal, Cristian Gaţu, cu Mircea Paraschiv pentru rugby și cu Pierre de Hillerin, pentru cercetare ştiinţifică. Compania înfiinţată de Mircea Sandu va avea drept obiective consilierea sportivilor, antrenorilor și cluburilor în ceea ce priveşte cariera, negocierea contractelor sportive și comerciale, valorificarea drepturilor de imagine și publicitate, reprezentarea la instanţele sportive și civile naţionale și internaţionale, servicii de scouting pentru cluburile din primele două ligi de fotbal, precum și organizarea unor competiţii pentru copii și juniori, atragerea de fonduri europene și înfiinţarea unei academii de fotbal.

Incredibil. Burleanu, născut în 1984, despre generaţia din...1984 a naţionalei de fotbal: “Voi sunteţi nişte eroi ai naţionalei, inclusiv ai copilăriei mele”(!?)
Deși acţiunea organizată de Mircea Sandu a fost anunţată încă de aproximativ o lună, actuala conducere a FRF a ţinut să organizeze fix azi, în același timp, un eveniment în cadrul căruia a premiat generaţia 1984 și a celebrat 30 de ani de la calificarea obţinută în urmă cu trei decenii. Asta în condiţiile în care FRF n-a găsit de cuviinţă să marcheze în niciun fel cea mai mare performanţă obţinută vreodată de echipa naţională de fotbal, adică locul 5 ocupat la Cupa Mondială din 1994! Un alt aspect interesant, dar și penibil, în același timp, este acela că, în cadrul premierii de la Casa Fotbalului, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu (născut pe 1 iulie 1984) a declarat despre jucătorii generaţiei care în vara aceluiași an obţinea calificarea la CE că “sunteţi idolii copilăriei mele”. E clar că nou-născutul Burleanu și, ulterior, băieţelul de 1, 2 sau 5 ani avea o capacitate extraordinară de percepţie a realizărilor fotbalistice etalate pe gazon de generaţia 1984. În rest, de la 13:30, Burleanu a susţinut și o conferinţă de presă, în cadrul căreia a vorbit puţin despre realizările (practic, inexistente) ale mandatului său și foarte mult, din nou, despre frustrările pe care le are în urma comparaţiilor și a războiului cu fosta conducere a FRF.

×