x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern FIFA depunctează cu 9 puncte o echipă din România. Care este motivul deciziei

FIFA depunctează cu 9 puncte o echipă din România. Care este motivul deciziei

22 Mai 2019   •   18:50
FIFA depunctează cu 9 puncte o echipă din România. Care este motivul deciziei

FIFA a solicitat Federaţiei Române de Fotbal sancţionarea cu reducerea a 9 puncte din clasamentul Ligii a II-a a clubului Pandurii Târgu Jiu ca urmare a datoriilor către foştii săi jucători Gordan Bunoza (Bosnia Herţegovina) şi Nikola Vasiljevic (Serbia).

Preşedintele Răzvan Burleanu a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că FRF va aplica această depunctare dacă oficialii grupării gorjene nu aduc până la 30 mai dovezi privind plata salariilor restante către cei doi fotbalişti.

"În urma acumulării unor datorii ale clubului Pandurii către jucătorii Bunoza şi Vasiljevic, FIFA ne-a solicitat depunctarea grupării din Târgu Jiu cu 9 puncte. Decizia Comitetului Executiv a fost să punem în aplicare sancţiunea FIFA începând cu 30 mai, astfel încât clubul Pandurii să aibă un termen de graţie pentru a ne aduce informaţii noi. Mai exact dacă s-au plătit aceste datorii către cei doi jucători sau nu. Dacă situaţia rămâne aceeaşi ca până azi, atunci clubul Pandurii va fi depunctat", a afirmat Burleanu. 

Depunctarea ar scădea drastic şansele echipei Pentru Pandurii Târgu Jiu de a evita retrogradarea în Liga a III-a, având în vedere că în momentul de faţă ocupă poziţia a 15-a, cu 41 de puncte, în clasamentul Ligii a II-a. După reducerea punctelor, echipa ar face 32 şi ar coborî pe locul 17, în condiţiile în care mai sunt doar 2 etape de disputat.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: fifa pandurii tg jiu