x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Finala Cupei României se joacă şi pentru copiii cu sindrom Down

Finala Cupei României se joacă şi pentru copiii cu sindrom Down

16 Mai 2014   •   14:39
Finala Cupei României se joacă şi pentru copiii cu sindrom Down

Finala Cupei României la fotbal se joacă pentru copiii cu sindrom Down, iar 22 de copii care suferă de acest sindrom vor însoţi jucătorii celor două echipe la intrarea pe terenul Arenei Naţionale pe 23 mai.

Asociaţia pentru cultură şi sport "George Ogăraru", în parteneriat cu Federaţia Română de Fotbal, invită publicul să fie alături de copiii cu sindrom Down iubitori de fotbal la finala Cupei României. Evenimentul este intitulat "Limits Down: Fotbalul românesc cere dreptul la sport pentru copiii cu sindrom Down".

În seara finalei, 22 de copii cu sindrom Down vor însoţi jucătorii celor două echipe la intrarea pe teren. Aceştia sunt copii cu rezultate deosebite la competiţiile sportive, care vor să dărâme prejudecăţile. Un film de prezentare va rula pe ecranul stadionului iar publicul le va putea descoperi talentele şi aptitudinile surprinzătoare.

Pe durata partidei dintre Steaua Bucureşti şi Astra Giurgiu, cei mici se vor afla în tribuna 1, prin amabilitatea FRF, iar în incinta stadionului vor fi amplasate 10 urne pentru donaţiile destinate acestei cauze. Cu banii obţinuţi în urma evenimentului, cei 22 de copii vor merge într-o tabără-cantonament de fotbal, unde vor avea parte de pregătire şi îndrumare specializate.

Cei mici vor fi echipaţi de Puma România iar la finalul partidei vor primi tricoul jucătorului care l-a însoţit, precum şi autograful acestuia.

Proiectul îşi mai propune să lanseze în viitor o conferinţă naţională pentru antrenorii şi profesorii de sport, pentru ca aceştia să fie pregătiţi în instruirea şi integrarea copiilor cu sindrom Down. Donaţiile pentru aceşti copii se pot face în conturile Asociaţiei pentru Cultură şi Sport "George Ogăraru": RO08RZBR0000060015171728 - cont curent RON şi RO40RZBR0000060015171734 - cont curent EUR.

FRF va oferi bilete la meci celor 22 de copii, precum şi însoţitorilor acestora, dar şi cadouri simbolice care să le amintească de acest eveniment special.

×
Subiecte în articol: finala cupei romaniei copii sindrom down