x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Finala din Moldova

Finala din Moldova

de Mihai Igirosanu    |    04 Mai 2011   •   20:57
Finala din Moldova
Sursa foto: Adrian Piclisan/Gazeta Sporturilor/Intact Images

163836-intact-imagesgazeta-sporturiloradrian-piclisan20100331103942012.jpgGolgeterul Zicu şi luptătorul de ghe­rilă Alexa vor fi aşteptaţi în această seară, la Vaslui, de teribilul duet brazilian al moldovenilor, Adailton – Wesley. Asta din punct de vedere fotbalistic, pentru că meciul de la Vaslui mai înseamnă şi confruntarea de orgoliu şi pentru prim-planul micilor ecrane între patronii Adrian Porumboiu şi Marian Iancu. Doi dintre investitorii care se străduiesc de câţiva ani buni să încropească o echipă în stare să pună mâna pe mult visatul pot din Liga Campionilor.

În această ediţie a venit şi rândul lor. CFR Cluj şi-a făcut plinul, Steaua a fost şi ea pe acolo, până şi actualul hibrid de prost gust, Unirea Urziceni, are în palmares o participare în grupele Ligii Campionilor.
În acest sezon, CFR-ul e în tranziţie, Steaua îşi continuă chinul provocat de haosul pe care îl suportă de la Palat, iar ialomiţenii sunt ca şi desfiinţaţi.

Porumboiu şi Iancu au scăpat şi de eterna aspirantă la imnul Ligii Campionilor, Dinamo, dar şi de eterna perdantă pe toate fronturile, Rapid. Cu o zi înaintea confruntării, antre­no­rul Vasluiului, Viorel Hizo, a de­clarat: „Meciul cu Timişoara este unul dintre cele două care, cred eu, sunt foarte importante până la finalul campionatului, respectiv FC Vaslui – FC Timişoara şi Oţelul – FC Timişoa­ra. Practic, va fi o afacere în trei şi vom vedea care este echipa care merită să câştige campionatul. Dacă vom câştiga, trecem peste Timişoara, iar apoi vom lupta să ne menţinem înaintea bănăţenilor. Este exclus un meci egal”.

Nocturnă la Galaţi
Cea de-a treia echipă implicată în cursa pentru titlu, Oţelul Galaţi, va evolua tot astăzi, pe teren propriu, împotriva unei formaţii aproape retrogradată, Universitatea Craiova. Fanii Oţelului vor asista în această seară, de la ora 21:30, la prima partidă în nocturnă din istoria stadionului din Galaţi. Totuşi, gândurile preşedintelui Marius Stan se îndreaptă tot spre duelul de la Vaslui: „Sigur, cam­pionatul se va juca până în ultima etapă. De echipele din Bucureşti nu ne mai temem. Cei de la Timişoara vorbesc prea mult.
De Vaslui ne temem cel mai mult”.

×
Subiecte în articol: fotbal intern