x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Foşti jucători ai CFR-ului susţin că fotbalul românesc este corupt!

Foşti jucători ai CFR-ului susţin că fotbalul românesc este corupt!

06 Mai 2011   •   21:34
Foşti jucători ai CFR-ului susţin că fotbalul românesc este corupt!
Sursa foto: /Intact Images

Trei foşti jucători de la CFR Cluj, Yssouf Kone, Mikael Dorsin şi Lars Hirschfeld, critică fotbalul românesc, pe care îl caracterizează ca fiind corupt, "un circ", cu arbitri plătiţi şi cu multe penalty-uri şi suspendări dubioase, informează cotidianul Aftenposten.

Într-un articol apărut la data de 7 aprilie pe site-ul norvegian aftenposten.no, intitulat "Kone: Fotbalul românesc este un circ", cei trei foşti jucători ai formaţiei CFR Cluj, care acum evoluează în campionatul norvegian, critică fotbalul românesc şi pe oficialii grupării clujene, menţionând că experienţa trăită în România a fost una negativă.

Cel mai vehement dintre cei trei a fost atacantul ivorian Yssouf Kone, care a evoluat la CFR în perioada 2008-2010 şi care spune că meciurile aranjate sunt frecvente în fotbalul din România. "Este un sistem cu totul corupt, nu este corect. Arbitrii sunt plătiţi, câştigi meciuri, dar nu te simţi bine. Nu ştii dacă ai câştigat pentru că ai fost cea mai bună echipă, sunt prea multe penaltiuri dubioase, suspendări şi alte situaţii ciudate, astfel că nu poţi avea încredere că rezultatul este corect. Fotbalul românesc este un circ. Nu m-am simţit bine să joc acolo, era prea multă politică. Acesta a fost unul dintre motivele pentru care am vrut să plec. Unele echipe încercau să respecte regulile, însă erau prea multe scandaluri", a declarat pentru Aftenposten jucătorul ivorian, care acum e legitimat la Valerenga.

Kone, care a marcat 15 goluri în 51 de meciuri disputate în prima ligă din România, crede că nimeni nu îndrăzneşte să rezolve aceste probleme: "Există unele cluburi care încearcă să respecte regulamentul, însă, în realitate, aproape toate echipele sunt implicate în mită şi corupţie, în special echipele mari. Aşa este întreg sistemul acolo, au fost atât de multe scandaluri de-a lungul timpului, însă fără a exista urmări".

Publicaţia citată notează că, la fel ca Hirschfeld şi Kone, şi suedezul Mikael Dorsin a trăit o experienţă negativă în fotbalul românesc, chiar la CFR Cluj, echipă la care a jucat opt meciuri în 2008. "Cei de la CFR îmi datorează mulţi bani, nu mi-au mai plătit salariul şi apoi au vrut să mă vândă la o altă echipă, lucru cu care nu am fost de acord. Nu se prea descurcă cu oamenii acolo. Este uimitor cum un club atât de bogat se poate comporta astfel, poate că FIFA s-ar fi pronunţat mai repede dacă mai mulţi jucători s-ar fi plâns de acest club", a declarat fundaşul echipei Rosenborg.

Litigiul dintre Dorsin şi CFR a ajuns la FIFA în urmă cu mai mulţi ani, însă nu s-a luat încă nicio decizie.

Dorsin îi avertizează pe fotbalişti să stea departe de CFR Cluj, părerea lui fiind împărtăşită şi de portarul canadian Lars Hirschfeld, care se află şi el în litigiu cu CFR. "Nu semnaţi niciodată cu acest club. Imaginea pe care v-o prezintă în faţă este frumoasă, însă nu-şi respectă niciodată promisiunile. Este greu de crezut pentru un club care pare plin de resurse şi care a evoluat în Liga Campionilor", a spus portarul Lars Hirschfeld, care a jucat la CFR în intervalul 2008-2009, acum fiind legitimat la Valerenga.

×