x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Fotbal: Comitetul Executiv a aprobat ca echipa CSU Craiova să folosească denumirea de Universitatea Craiova

Fotbal: Comitetul Executiv a aprobat ca echipa CSU Craiova să folosească denumirea de Universitatea Craiova

03 Iul 2019   •   21:30
Fotbal: Comitetul Executiv a aprobat ca echipa CSU Craiova să folosească denumirea de Universitatea Craiova

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a aprobat în şedinţa sa de miercuri ca gruparea din Liga I CS Universitatea Craiova să participe în competiţii sub denumirea de Universitatea Craiova.

"Comitetul Executiv aprobă cu unanimitate de voturi solicitarea U Craiova 1948 Club Sportiv SA (n.r. - societatea care administrează clubul CS Universitatea Craiova din Liga I) de a folosi în competiţii denumirea Universitatea Craiova, cu menţiunea că în situaţia în care apare o hotărâre judecătorească care sa anuleze marca, să suspende sau să limiteze dreptul de utilizare a mărcii respective sau să anuleze contractul de utilizare a mărcii, clubul solicitant să revină de îndată la participarea în competiţii sub denumirea acestuia astfel cum este aceasta înscrisă în evidenţele Registrului Comerţului", se arată în hotărârea Comitetului Executiv al FRF publicată pe site-ul oficial.

CS Universitatea Craiova, care activează în prezent în Liga I, se consideră drept continuatoarea echipei Universitatea Craiova şi susţine că deţine palmaresul de la înfiinţarea din 1948 şi până în 1991.

CSU Craiova, grupare susţinută de autorităţile locale, se afllă de mai mult timp în litigiu cu Adrian Mititelu, proprietarul FC Universitatea Craiova SA, societate în faliment, şi al echipei din Liga a III-a FC Universitatea Craiova. Mititelu susţine că este deţinătorul de drept al palmaresului, siglei şi culorilor, în vreme ce oficialii Clubului Sportiv Univesitatea Craiova afirmă că acestea nu au părăsit patrimoniul său niciun moment. CS Universitatea Craiova argumentează că asociaţiile şi societăţile care au avut echipe de fotbal cu numele "Universitatea Craiova" nu au primit niciun document pentru a se putea folosi de palmares. De altfel, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis la 22 septembrie 2017 că Adrian Mititelu a pierdut mărcile naţionale combinate desenate cu leul, palmaresul, precum şi dreptul de folosinţă a denumirii de FC Universitatea Craiova.

Tot miercuri, Comitetul Executiv al FRF a mai aprobat cu unanimitate de voturi schimbările de denumire ale următoarelor cluburi astfel: FC Viitorul Constanţa SA în Fotbal Club Viitorul Constanţa SA; Fotbal Club R Bucureşti SA în Fotbal Club Rapid 1923 SA şi Clubul Sportiv Municipal Şcolar Reşiţa în Clubul Sportiv Muncitoresc Reşiţa.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: universitatea craiova frf