x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Fotbal: FRF va distribui plăţile de solidaritate de la UEFA pe criteriul academiilor de copii şi juniori

Fotbal: FRF va distribui plăţile de solidaritate de la UEFA pe criteriul academiilor de copii şi juniori

26 Noi 2019   •   22:30
Fotbal: FRF va distribui plăţile de solidaritate de la UEFA pe criteriul academiilor de copii şi juniori
Sursa foto: Ohmega1982/Getty Images/iStockphoto

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că începând cu anul 2020 FRF va distribui plăţile de solidaritate de la UEFA către cluburile neparticipante în cupele europene pe criteriul academiilor de copii şi juniori.

„FRF va distribui plăţile de solidaritate de la UEFA către mai multe cluburi pe criteriul academiilor de copii şi juniori. Decizia pentru 2019 este ca aceste plăţi să se distribuie în mod egal cluburilor din Liga I neparticipante în cupele europene, motivul fiind cel de predictibilitate. Din 2020 aceste plăţi de solidaritate pentru cluburile care nu participă în cupele europene se vor împărţi în mod egal primelor 20 de cluburi profesioniste care se vor clasa în urma certificării academiilor de copii şi juniori. Ne-am fi dorit ca aceste plăţi de solidaritate să meargă şi către cluburile cu activitate exclusivă de copii şi juniori, dar nu se poate. Plăţile de solidaritate sunt destinate cluburilor profesioniste, adică toate cluburile din primele trei eşaloane competiţionale”, a afirmat Burleanu la finalul Comitetului Executiv al FRF de marţi.

El a menţionat că FRF va sprijini în primă fază cluburile din Liga I pentru dezvoltarea centrelor juvenile, însă din 2021 grupările care nu vor îndeplini baremul de 60 de puncte în ceea ce priveşte certificarea academiilor de copii şi juniori vor fi sancţionate cu neacordarea licenţei pentru Liga I.

„Din 2020 ne propunem să contribuim la dezvoltarea jucătorilor tineri din România şi să îi sprijinim pe aceştia să se integreze cât mai repede în fotbalul de mare performanţă. Pe actuala certificare a academiilor de copii şi juniori doar cinci cluburi din Liga I îndeplinesc baremul de 60 de puncte, acestea sunt FC Viitorul, U Craiova, Dinamo, FC Voluntari şi FCSB. Din martie 2020 cluburile din Liga I care nu vor îndeplini target-ul de 60 de puncte vor fi amendate cu 120.000 de lei şi vor fi obligate să semneze un acord scris cu FRF ca în maximum un an să facă toate demersurile pentru a îndeplini acest barem. Acest acord cu cluburile îl implementăm pentru o perioadă scurtă, de 1 an. E un test pentru a vedea dacă ne putem extinde. Nu vrem doar să sancţionăm, ci ne dorim chiar să sprijinim prin suport tehnic. Pentru că 2021 neîndeplinirea acestui barem de 60 de puncte din 100 va duce la neacordarea licenţei pentru Liga I”, a explicat Burleanu.

AGERPRES

×