x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Fotbalişti sau marionete?

Fotbalişti sau marionete?

de Mihai Igirosanu    |    21 Dec 2011   •   21:00
Fotbalişti sau marionete?

Sezonul din Liga 1 s-a incheiat cu un scandal care ar putea declansa un veritabil cutremur in fotbalul romanesc. Victoria cu 3-2 obtinuta de Rapid la Vaslui a trecut pe planul secund, iar evenimentele cu iz de cata­combe continua sa apara la foc automat. Daca toate acuzele si informatiile sunt cumva reale, cazul nu mai este de competenta comisiilor sportive, ci trebuie preluate de organele statului.

Puse cap la cap, informatii, zvonuri si declaratii, conduc spre o ipoteza-soc. Aceea ca fotbalul poate fi controlat cu usurinta, prin diferite persoane de catre o veritabila mafie a agentilor de jucatori, care controleaza fotbalistii si care speculeaza orice. Dupa infrangerea de marti seara, patronul Vasluiului, Adrian Porumboiu, a dezvaluit numele jucatorilor care ar fi fost contactati de presedintele Rapidului, Constantin Zotta: Milislavljevici, Sanmartean si Milanov. Numai ca in discutie a aparut si numele lui Pavlovici, mijlocasul sarb care parca a cautat eliminarea din prima repriza, atacand dur un adversar chiar sub ochii 'centralului' Istvan Kovacs.

Una dintre ipotezele aparute ieri, pe care Jurnalul National o dezvaluie doar pentru a fi verificata de procurorii DNA, este aceea ca Pavlovici ar fi doar una dintre piesele unei filiere controlate de un anumit impresar sarb, Rafici, care locuieste in Elvetia, la Zürich. Respectivul agent de jucatori este prieten bun cu presedintele Rapidului, Constantin Zotta, iar intre cei doi ar fi avut loc mai multe convorbiri in ultima perioada, lucru care poate fi confirmat sau nu prin interventia procurorilor. Ar putea fi inceputul unui scandal-monstru sau doar un scenariu nesustinut de argumente. Dar asta nu vom afla decat daca DNA-ul va renunta la anchetele care ridica doar rating-urile televiziunilor in favoarea unora duse la bun sfarsit.

Adrian Porumboiu: 'Pavlovici crede ca noi suntem fraieri!'
Imediat dupa meciul de marti seara, patronul Vasluiului, Adrian Porumboiu, a oferit alte declaratii directe: 'Au mai fost doi care nu au recunoscut ca au fost contactati de escrocul ala de Zotta. Pavlovici crede ca e bandit, dar, ce, noi suntem fraieri?! L-a calcat p-ala cand a vazut ca e arbitrul la doi metri de el! Iar cu Zmeu am discutat mereu sa nu mai dea pasa inapoi. A zis ca a inteles si acum ce a facut?! A facut ce trebuia sa faca! Am scris asta si in raportul de joc al observatorului, si acum asteptam ca organele abilitate sa faca dreptate. Totul se naruie cand unii sunt ca sobolanii in subteran'.

×
Subiecte în articol: fotbal intern