x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Gigi Becali: "Dau Liga în judecată". Dragomir: "Riscă dezafilierea!"

Gigi Becali: "Dau Liga în judecată". Dragomir: "Riscă dezafilierea!"

21 Feb 2011   •   23:04
Gigi Becali: "Dau Liga în judecată". Dragomir: "Riscă dezafilierea!"

Drepturile de televizare ale Ligii 1 i-au învrăjbit din nou pe Gigi Becali şi Dumitru Dragomir. Patronul Stelei crede că echipa sa merită bani mai mulţi deoarece face cel mai bun rating şi ameninţă LPF cu un proces ce va bloca licitaţia pentru drepturile TV.

"Voiam 500.000 de euro în plus faţă de celelalte cluburi. Am trimis hârtie cu cerinţele mele la Ligă, numai că nici nu s-a discutat azi despre ce am vrut eu. Să vedem dacă ne dă instanţa dreptate. O să contestăm tot, caietul de sarcini şi ce s-a mai hotărât azi. Eu nu am nevoie de cele 3 milioane acum aşa ca o să îi blochez pe ei, nu o să primească nici un ban de la televiziuni", a spus Becali la GSP TV.

"Mitică şi Pădureanu să fie sănătoşi, pe mine mă interesează ce spune legea şi nu ce zic ei. Vreau să vindem colectiv, dar să existe o înţelegere între noi, să se ţină cont şi de rating.  Dacă nu i-a interesat ce vreau eu, atunci o să vedeţi ce se întâmplă. Nu vreau să vând separat, dar vreau mai mult eu, pentru că majoritatea banilor se iau pe spinarea mea", a mai declarat patronul Stelei.

În replică, Dragomir a declarat că un club riscă dezafilierea dacă va da LPF în judecată.

"Un club al Ligii nu poate să dea în judecată Liga vis a vis de articolul 64, paragraful 1, 2 şi 3. Becali nu ştie statutul, eu nu pot să-l învinovăţesc. Era în afara statutelor şi a regulamentelor să luăm în calcul dorinţa Stelei de a primi mai mulţi bani. Din punct de vedere sportiv, clubul Steaua a semnat o convenţie cu FRF că respectă deciziile TAS, UEFA şi FIFA, dacă nu era de acord, nu primea licenţa. În acel statut scrie clar că nici o echipă nu poate da în judecată Liga pentru drepturi de imagine, de televiziune, etc. S-ar putea ca FIFA să sancţioneze Federaţia, iar noi să sancţionăm la rândul nostru clubul din Ghencea. Ei riscă chiar şi dezafilierea", a spus preşedintele LPF la GSP TV.

×