x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Grecia - România 0-1. Început de preliminarii cu o victorie!

Grecia - România 0-1. Început de preliminarii cu o victorie!

08 Sep 2014   •   00:57
Grecia - România 0-1. Început de preliminarii cu o victorie!
Sursa foto: gsp.ro

România a început cu o victorie în fața Greciei campania de calificare la Campionatul European de Fotbal din Franța, ce se va petrece în 2016, cel reinventat de UEFA, cum altfel decât din considerente financiare, și despre care se spune că doar cine nu vrea nu se califică, având în vedere numărul participantelor - 24.

Roșii, scaunele goale de pe stadionul lui Olympiacos au urmărit impasibile meciul, demonstrând încă o dată că fotbalul fără spectatori e doar o mingicăreală lipsită de sens, comparabilă ca intensitate cu nunta fără lăutari sau cu preludiul fără finalizare, deși există unii care preferă și astfel de întâmplări.

Pentru telespectatori, cea mai reală senzație după acest meci este aceea că el putea continua la nesfârșit fără ca rezultatul să se schimbe, lucru în măsură să facă până și tabela de marcaj să moară de plictiseală.
Așezată pe teren de Pițurcă astfel încât să poată absorbi presiunea grecilor, echipa noastră a făcut baricade în fața porții lui Tătărușanu, a  aglomerat mijlocul terenului, arțăgoasă și luptând pentru orice balon. Ideea de bază: să nu luam gol! Mai departe de asta, totul a fost întâmplare. Rodul acesteia a fost și faza din care s-a născut singurul gol, încris de Marica dintr-un penalty care a avut doar circumstanțe, nu și certitudini.

Deși echipa elenă a avut o medie de vârstă mai scăzută, jucătorii emblematici care au dus-o în prima grupă valorică a continentului, renunțând să mai participe la convocări, stilul ei de joc a avut doar două viteze, încet și foarte încet. Grecia a avut un joc previzibil, lipsit de vlagă, abundent în centrări din zonele laterale.

Și dacă și speranța se ascunde în detalii, nu te poți abține să te întrebi ce istorie am fi avut acum în spate dacă perechea de ochelari de pe nasul lui Pițurcă ar fi apărut exact în același loc înainte de barajul pentru Mondiale, susținut în compania aceleiași echipe a Greciei. Și dacă ar renunța la trening în favoarea costumului...

×