x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Greviştii foamei din Giuleşti au renunţat la protest după opt zile

Greviştii foamei din Giuleşti au renunţat la protest după opt zile

15 Aug 2013   •   18:31
Greviştii foamei din Giuleşti au renunţat la protest după opt zile

Suporterii rapidişti care au intrat în greva foamei la Stadionul Giuleşti-Valentin Stănescu solicitând demisia conducătorilor Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir au renunţat la protest, joi, la opt zile de la începutul manifestării lor.

"În această noapte, 15.08.2013, noi, cei 19 grevişti aflaţi pe gazonul din Giuleşti, am luat decizia de a înceta protestul, respectiv greva foamei. Această masură a fost luată dupa ce în urma discuţiilor avute s-a ajuns la concluzia că durerile fizice, starea psihică precum şi nivelul moral nu mai permiteau continuarea luptei în care ne angajaserăm. Un obiectiv a fost atins, şi anume de a trage la răspundere pe unul din capii responsabili (n.r. - demisia lui Dumitru Costin din Comitetul Executiv al FRF) de această mascaradă la care am fost obligaţi să participăm ! Într-adevar, este un peşte mic, dar totuşi reprezintă o mare victorie în condiţiile în care zeci de mii de oameni au protestat în ultimii ani şi nu s-a luat nicio măsură. Noi, cei 19 grevişti, atât am putut face din păcate, deşi ne-am fi dorit mult mai mult, însă războiul este abia la început şi vă chemăm la luptă pe voi toţi, având convingerea că împreună suntem un braţ puternic capabil să mutileze hidoasa formă dictatorială căreia din nefericire suntem încă obligaţi să-i fim subjugaţi", a anunţat Liga Suporterilor Rapidişti pe contul de Facebook.

Joi, la ora 12.00, când protestul a luat sfârşit, mai rămăseseră doar 11 suporteri, ceilalţi opt fiind transportaţi cu ambulanţa la spital în ultimele zile din cauza problemelor medicale. Cu toate acestea, fanii susţin că nu regretă niciun moment decizia de a intra în greva foamei.

"Am fost numiţi fanatici, inconştienţi, nebuni sau derbedei, însă nimic din toate astea nu ne-au adus în inimi nici cea mai mică urmă de regret pentru faptul că ne-am pus în joc sănătatea. Iubirea pentru Rapid a fost singura care ne-a purtat către acest deznodământ fericit. Noi suntem rapidişti şi nu vom accepta niciodată înfrângerea Rapidului pe căi nedrepte, aşadar este deja o certitudine că vom fi mereu prezenţi la datorie. Părăsim iarba Giuleştiului trăind două sentimente în paralel... fericire şi tristeţe. Fericire pentru victoria obţinută şi tristeţe pentru plecarea de pe iarba Raiului... Aceste zile de chin au fost mai dulci şi mai uşoare pentru că am adormit lângă tribune şi ne-am trezit în mirosul ierbii pe care joacă Rapidul nostru. Pentru noi, aceste zile de sacrificiu pe Giuleşti nu au reprezentat un chin, ci un privilegiu. Hai Rapid!", mai scrie pe contul de Facebook al LSR.

×
Subiecte în articol: greva foamei suporteri giulesteni