x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Grupă grea la CE Under 17

Grupă grea la CE Under 17

de Marius Mihalcea    |    06 Apr 2011   •   21:12

Germania, campioana din 2009, Olanda, finalistă în 2005 şi în 2009, şi Cehia, finalistă în 2006. Acestea vor fi adversarele naţionalei României în Grupa B a turneul final al Campionatului European Under 17, care se va desfăşura în Serbia în perioada 3-15 mai.

„Mergem cu încredere la acest turneu final şi cred că este mai bine că nu am nimerit în Grupa A. Avem trei adversari foarte buni, cu Germania am şi jucat în acest an într-un amical şi am făcut egal, 1-1. Este o grupă puternică, i-aş spune chiar frumoasă, şi avem speranţe”, a declarat pentru site-ul oficial al FRF se­lecţionerul tricolorilor, Adrian Văsâi, la scurte momente după în­cheierea tragerii la sorţi de marţi, de la Belgrad. Prezent şi el la festivitate, directorul tehnic al loturilor naţionale de juniori, Miodrag Belodedici, a spus: „Eu mă bucur că nu am picat cu Serbia, iar cel mai important lucru este că antrenorul nostru este încrezător”.

Tricolorii vor debuta la Euro pe 3 mai, contra Cehiei, pe 6 mai vor întâlni Olanda, iar pe 9 mai vor înfrunta Germania, meciurile din Grupa B urmând a se disputa la Belgrad şi la Smederevo. În semifinalele competiţiei se califică primele două echipe din fiecare grupă. Aceasta nu este însă singura miză a formaţiilor prezente la Euro, pentru că şase dintre ele, şi anume ocupantele primelor trei poziţii din fiecare grupă îşi vor asigura şi prezenţa la turneul final al Campionatului Mondial din Mexic, programat în perioada 18 iunie-10 iulie.

×
Subiecte în articol: fotbal intern