x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Hagi: Sunt suporterul numărul unu al României şi sper să ne calificăm la Mondiale

Hagi: Sunt suporterul numărul unu al României şi sper să ne calificăm la Mondiale

19 Noi 2013   •   16:15
Hagi: Sunt suporterul numărul unu al României şi sper să ne calificăm la Mondiale

Sunt suporterul numărul unu al echipei naționale de fotbal a României și sper să ne calificăm la Campionatul Mondial din Brazilia, în urma meciului de azi cu Grecia, a declarat, marți, fostul internațional Gheorghe Hagi.

"Gândul meu este să merg la stadion să văd echipa României care să câștige. Sunt suporterul numărul unu și sper să ne calificăm. Mergem să ne calificăm, să marcăm două goluri" , a spus Hagi, într-o conferinţă de presă.

Hagi a afirmat că jucătorii români trebuie să aducă multe baloane în apropierea careului de 16 metri al echipei adverse, pentru a crea ocazii de gol la poarta Greciei. Fostul ''decar'' al naționalei a recunoscut că are emoții, fiind vorba de un meci foarte important pentru naționala de fotbal a României.

"Este un meci important. Am emoții ca orice suporter, ca orice român. E un meci de calificare la un campionat mondial, deci trebuie tratat ca atare. Trebuie să-i susținem până la capăt. Este o echipă cu o structură care ar aduce în față anumiți jucători, jucători care au jucat în echipa națională, care au contact cu echipa națională. Nu contează cine este. Ei vor juca pentru echipă. Chiar dacă lipsește unul sau altul dintre jucători, important este să găsești soluții și cred că există. Mă gândesc la calificare și atât.

Cred că atacanții vor marca gol din acțiune sau din lovitură liberă. Atacanții noștri au execuție, cu fața spre poartă. Important este să le aducem multe mingii acolo în față. Chiricheș e fundaș, trebuie să aibă grijă acolo în spate. Nu știu dacă va produce ceva în atac. El trebuie să-și facă treaba acolo în apărare bine de tot. Atacanții să se gândească la gol să marcheze. Să sperăm că o să joace, iar dacă joacă să o facă foarte bine, să creeze superioritate numerică, să dea pase, să dea viteză jocului. Fiecare jucător trebuie să-și exploateze calitățile pe care le are", a spus Gheorghe Hagi, potrivit Agerpres.

Fostul mare internaţional consideră că echipa României trebuie să pună presiune asupra adversarului și să-l facă să greșească, ca să primească gol.

"Trebuie să-i impresionăm foarte tare, ca să greșească. Trebuie să aducem cât mai multe mingii aproape de 16 metri. Acolo cu greșeli și cu intervenții foarte bune ale noastre se face diferența", a conchis Gică Hagi.

×
Subiecte în articol: Gheorghe Hagi romania grecia