x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Harababura transferurilor

Harababura transferurilor

08 Iul 2010   •   00:00
Harababura transferurilor
Sursa foto: Gabriela Arsenie/Intact Images/Gazeta Sporturilor

Dinamo nu ştie exact ce jucători a luat, dar nici pe cine vinde



Alertaţi de antrenorul Ioan Andone, care a cerut aproape disperat întăriri după seria de înfrângeri înregistrate în amicalele din Austria, conducătorii dinamovişti par a fi depăşiţi de si­tua­ţie. În ultimele două zile au transfe­rat mai mulţi jucători, dar impresia este că achiziţiile au fost făcute mai mult pentru a stopa lamentările lui An­done.

Astfel, Dinamo a anunţat că vor semna piteşteanul Cosmin Năstăsie (aşa se susţine pe site-ul oficial), fundaşul stânga brazilian de la Pandurii, Cardoso, mijlocaşul Ştefan Grigorie, venit de la Rapid în urma schimbului cu Ianis Zicu, portarul ma­cedonean Naumovski şi stoperul bos­niac Maksumici.

Ultimii doi sunt anunţaţi drept mari lovituri, deşi au fost testaţi doar într-un singur meci ami­cal, cel pierdut cu 0-1 în faţa austriecilor de la Red Bull Salzburg. Nici venirea lui Năstăsie nu e si­gu­ră, tranzacţia având şanse de a pica din ca­u­za unor neînţelegeri fi­nan­ciare. Aş­tep­tat începând de ieri la antrenamentele de Andone, Cardoso s-a pre­gătit tot cu Pandurii, declarând că nu a fost anunţat de ni­meni că trans­ferul s-ar fi parafat.

La capitolul plecări, conducătorii speră să re­u­şeas­că vânzarea măcar a unui jucător de pe o listă care cu­prin­de nume "gre­le", precum Cristian Pul­hac, Marius Niculae, Gabriel Tor­je, Andrei Cristea sau Claudiu Ni­cu­lescu. Deocamdată, pentru nici unul dintre aceştia nu există vreo ofertă concretă.

Singurul fotbalist pe care Dinamo a reuşit să-l vândă este Gabi Boştină, mijlocaşul trecând la Universitatea Cluj mai mult graţie re­la­ţi­i­lor apropiate pe care Cristi Bor­cea le are cu patronul "şepcilor roşii", fostul acţionar al "câi­ni­lor" Florian Walter. Ar mai putea pleca unul, bra­zi­­li­a­nul Helder, la Lokomotiv Mos­co­­va. Cul­mea este că Dinamo abia l-a adus pe Helder de la Rapid.


ANDREI CRISTEA LA "PROMOŢIE": 1,5 MILIOANE

În disperare şi într-o vizibilă criză de lichidităţi, şefii din Groapă vor să-i scadă preţul atacantului Andrei Cristea. De la 2,5 milioane de euro s-a ajuns acum la 1,5 milioane de euro, plus TVA. Borcea şi compania consideră că suma la care s-a ajuns în acest moment este una care va atrage un val de oferte din partea cluburilor occidentale, arabe, asia­tice sau ex-sovietice. Numai că, dacă se rămâne la acest preţ, nici măcar abilitatea de negociatori şi relaţiile fraţilor Becali nu-l vor pu­tea vinde pe Andrei Cristea. Iniţial, antrenorul Ioan Andone nu a fost de acord cu scoaterea la vânzare a lui Cristea, însă deocamdată "Fălcosul" poate sta liniştit. Nu există nici o ofertă pentru atacant.

×