x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Iancu: "Timişoara revine în Liga 1 dacă decizia FRF nu e definitivă"

Iancu: "Timişoara revine în Liga 1 dacă decizia FRF nu e definitivă"

23 Iun 2011   •   10:34
Iancu: "Timişoara revine în Liga 1 dacă decizia FRF nu e definitivă"

Presedintele clubului FC Timisoara, Marian Iancu, a declarat azi ca odata cu modificarea regulamentului de licentiere, deoarece Comisia de Apel nu mai este ultima instanta, FRF trebuie sa repuna formatia banateana pe locul doi in Liga 1 si pe lista UEFA in preliminariile Ligii Campionilor.

"Din momentul in care luni, Comitetul Executiv a completat caietul de licentiere cu recunoasterea Tribunalului de la Lausanne, Poli Timisoara a revenit pe locul doi al clasamentului. Este vicecampioana tarii, este in Liga 1 si obligatoriu FRF trebuie sa ne puna in drepturi la UEFA, adica in preliminariile Ligii Campionilor. Pentru ca nu isi mai face efecte hotararea Comisiei de Apel dintr-un motiv simplu pe care juristii de la FRF nu i l-au spus lui Mircea Sandu: Comisia de Apel din cadrul sistemului de licentiere nu mai este ultima instanta. Nu o sa vedeti niciun inculpat de drept comun care dupa a doua instanta sa fie luat de pe strada si incarcerat. Dupa ce judeca a treia instanta, in cazul nostru TAS-ul, atunci hotararea ramane definitiva si irevocabila. Astazi, Poli Timisoara a notificat FRF ca solutia data de Comisia de Apel nu isi mai produce efecte, iar Timisoara este in Liga 1. Acel baraj se poate tine, treaba lor, dar lista UEFA trebuie completata in mod obligatoriu cu Timisoara", a spus Iancu la postul Sport.ro.

Oficialul gruparii banatene a mentionat ca va notifica si UEFA pentru a fi sigur ca FC Timisoara va evolua in Liga Campionilor. "Noi maine vom depune memoriu si notificare la UEFA ca nu suntem siguri ca FRF va opera normal. Vom notifica si secretariatul general al UEFA si comisia de licentiere din cadrul UEFA. Este clar, trebuie refacuta lista UEFA, introducand Timisoara, pana la hotararea Tribunalului de la Lausanne", a adaugat el.

Presedintele FC Timisoara nu se asteapta la un raspuns rapid de la TAS, chiar daca memoriul a fost depus in urma cu doua saptamani. "Avem doua saptamani de cand am trimis cele doua actiuni la Lausanne. Noi nu am asteptat Comitetul Executiv pentru ca pe noi nu ne interesa. Dar nu e posibil un raspuns rapid de la TAS. Avem o singura certitudine, aceea ca se va judeca bine si corect. Daca am gresit voi raspunde si voi ramane la Timisoara mai departe, daca voi castiga voi ramane in Liga 1 dar nu voi mai merge mai departe in fotbal. Sau voi ramane daca vad ca un Duru este dat afara si va fi trasa la raspundere Comisia de Apel", a explicat oficialul clubului timisorean.

×