x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Ilie Balaci "Eu simt ce simt şi suporterii. O mare nedreptate, o mare frustrare, câteva lacrimi"

Ilie Balaci "Eu simt ce simt şi suporterii. O mare nedreptate, o mare frustrare, câteva lacrimi"

de Vicentiu Neagoe    |    15 Mai 2012   •   17:36
Ilie Balaci "Eu simt ce simt şi suporterii. O mare nedreptate, o mare frustrare, câteva lacrimi"
● Jurnalul National: De ce, domnule Balaci, de ce a fost "ucisa" Universitatea Craiova?
● Ilie Balaci: Doar Dumnezeu stie. Eu nu am vazut actele pe care le detine Mititelu, dar nici cele detinute de Federatie. Imi pare rau doar ca o echipa cu traditie, cu foarte multi suporteri, iubita si adulata a fost executata de unii care habar nu au de fotbal. Cei care au votat excluderea Craiovei, printre care e si un oficial de la Prometeu Craiova, sunt niste "neica nimeni". Cum e posibil ca un reprezentant al unei echipe din Craiova sa voteze dezafilierea Stiintei?

● De ce au fost invitati sa participe la Adunarea Generala Cartu si Camataru si nu Balaci sau Donose, de exemplu?
● Am fost si eu invitat acolo. Dar nu m-am dus pentru ca nu-mi vedeam rostul. Ce sa caut daca nu am drept de vot? E treaba lui Sorin si a lui Cami, ca s-au dus acolo. Oricum, o noua echipa, ca se va numi FC Craiova, ca se va numi Stiinta, nu isi are rostul. N-o va iubi nimeni. Si de unde se vor gasi bani? Din cate stiu eu, Craiova are nevoie de canalizare, de locuinte si Primaria nu cred ca are resurse sa tina o echipa de fotbal. Sunt tare curios sa vad de unde se vor gasi bani.

● Credeti ca aceasta dezafiliere este o razbunare a cuplului Sandu – Dragomir?
● Nu pot sa spun eu ca este de vina Mircea Sandu sau Mitica Dragomir. Poate e de vina Mititelu, eu nu vreau sa-i iau apararea. Am fost de atatea ori in conflict cu Adrian, eu aveam alte puncte de vedere, el sustinea ceva, eu altceva. Oricum ar fi, pot sa spun si sustin cu tarie ca valoarea intrinseca a Craiovei nu o au trei sferturi din echipele din Liga 1. Universitatea era o stare de spirit, era inconjurata de dragoste, jucatorii erau adulati, priviti cu simpatie, Craiova era altceva. Ma uit acum la meciuri, stadioane goale, dezinteres total, parca nu-mi mai vine sa ma uit.

● Totusi, Gigi Netoiu sustine ca proiectul unei noi echipe este deja pe hartie, implicati in acest proiect fiind Cartu si Camataru, dar si primarul Aurica Solomon.
● Hai sa-ti spun ceva. E o emisiune pe la televizor, isi cauta unii copiii, parintii, se vad dupa 20, 25 de ani. Indiferent ce echipa se va face, daca se va face, suporterii isi vor cauta echipa lor. Ei nu au nevoie de o mama vitrega, de un hibrid, mama naturala, cea care si-a dat viata nu poate fi inlocuita cu nimeni, niciodata.

● Si totusi echipa nu mai exista. Sunt foarte multe mesaje dramatice din partea suporterilor, practic ei sunt cei care au pierdut cel mai mult.
● Suporterii Craiovei sunt cei mai fideli, cei mai frumosi si cei mai demni fani din Romania. Am spus, repet, pentru ei imi pare rau. Lor li s-a furat iubirea de niste oameni care au votat ca pe vremea Partidului Comunist. De unde sa stie ei ce e in sufletul unui suporter, ei care reprezinta niste echipe mici, care nu au cunoscut niciodata gloria, care nu au jucat niciodata cu stadioanele pline? Ce reprezinta aceasta Adunare Generala? De ce m-au chemat si pe mine acolo? Mi-e greu, sa stii! Mi-e tare greu! Am prieteni foarte multi, amici apropiati de varsa cu mine, care sufera enorm. S-a creat asa o stare de lehamite, stare de greata, tristete generala. Abia acum ne dam seama ce inseamna aceasta echipa pentru toti cei din Craiova si nu numai, ce inseamna iubirea fata de o echipa de fotbal. Eu simt ce simt si suporterii, o mare nedreptate, o mare frustrare si cateva lacrimi.

● Pe 13 mai, Oblemenco ar fi impinit 67 de ani. Pe 14 mai s-a votat dezafilierea Craiovei. De la Oblemenco al nostru e, cel mai bun din RSR, la Iliuta-al nostru e, cel mai bun din RSR. Ce credeti ca ar fi zis "Tunarul" despre situatie, daca ar fi trait?
● Sunt sigur ca a aflat si acum plange. Nelu a fost un mare om, mare caracter, mare fotbalist. De aia stadionul din Craiova ii poarta numele. Din pacate, si Nelu si stadionul care-i poarta numele sunt acum de domeniul trecutului.

Planurile lui Netoiu
Gigi Netoiu sustine ca va pune in scurt timp in aplicare un proiect care se va numi "Stiinta Craiova". "Am discutat mereu, primarul e de acord, iar peste 20 de componenti ai Craiovei Maxima sunt de acord. Fotbalul fara Craiova este mult mai sarac. Reactiile autoritatilor sunt pozitive. Proiectul este serios, se lucreaza la el. Am primit garantii verbale", sustine "Comandantul". Netoiu a precizat ca nu doreste pachetul majoritar de actiuni, acesta urmand sa revina Primariei. Obiectivul imediat al echipei este accederea in prima liga, iar apoi mentinerea in primul esalon.

"Se va face un stadion nou, va avea in jur de 25.000 de locuri. In maxim doi ani si jumatate va fi gata stadionul. Pana va fi construita noua arena, echipa cea noua va juca pe stadionul Extensiv din Parc pentru ca «Ion Oblemenco» nu mai corespunde. O societate a Primariei va avea pachetul majoritar de actiuni, iar in rest vor fi 40-50 de actionari. Si fostele glorii ale Universitatii Craiova vor avea actiuni. Fanii ne vor sustine neconditionat. E aceeasi Craiova! Licenta veche nu mai exista din 2002"
Gigi Netoiu

Corneliu Stroe, trist si emotionat
Fostul presedinte al Craiovei Maxima, Corneliu Andrei Stroe (foto), a spus ca i se pare ca Universitatii Craiova i s-a facut o mare nedreptate si ca echipa nu merita acest tratament din partea forurilor din fotbal. "Dupa parerea mea este o decizie nedreapta, iar faptul ca dupa ce ai dezafiliat Universitatea si apoi oferi un loc orasului Craiova lasa loc de interpretari. Nu cred ca este posibil asa ceva, nu te lasa regulamentul. Am auzit cum presedintele Mircea Sandu i-a spus lui Sorin Cartu sa preia fraiele. Fraiele cui? O echipa se face asa cum bati din palme? S-ar putea ridica cu pretentii si alte orase care nu au echipe in Liga a 2-a, sa le dea si lor un loc. Mi-aduc aminte de un vechi proverb latin, care suna cam asa: "Ce-i e permis lui Jupiter, nu le este permis altora", cam asa si in cazul echipei noastre. Craiovei ii este permis, desi nu este regulamentar, altor orase nu", a afirmat "Dom’ profesor". Acesta a mai dezvaluit faptul ca nu crede in ruptul capului ca Sorin Cartu sau Rodion Camataru vor investi intr-o viitoare echipa a Craiovei. "Hai sa fim seriosi. Nu cred ca se vor implica financiar Cartu si Camataru. Universitatea e numai una, au jucat acolo, ii cunosc de atatia ani. Ei stiu ce e traditia unui club, au avut rezultate remarcabile sub culorile alb-albastre. Este evident ca un club nou infiintat nu se mai poate numi Universitatea fara acordul lui Adrian Mititelu. Si mai sustin cu tarie faptul ca o noua echipa nu va avea deloc impact la public. Gigi Netoiu a mai fost la Craiova, nu este privit deloc cu ochi frumosi. S-a adus in prim plan numele lui Aurica Solomon. Pai inseamna ca aceasta echipa va lua fiinta dupa alegeri sa vada Solomon daca mai ramane in functie. Si oricum Primaria nu are bani pentru fotbal. Niciodata nu a fost implicata aceasta institutie, in vreun fel, la Universitatea. Nu au ajutat cu bani nici pe vremea lui George Ilinca, nici pe vremea lui George Paunescu, nici a lui Staicu, Netoiu sau Mititelu. De ce s-ar implica acum? Oricum ar fi, s-a produs o mare nedreptate. Pacat de trecutul Craiovei, pacat de suporterii ei", a mai spus actualul consilier.

"Am simtit un moment de emotie si de tristete la aflarea vestii ca Universitatea Craiova nu mai exista. Eu am trait atatea clipe frumoase alaturi de aceasta echipa, ca acum imi dau lacrimile. Cum sa infiintezi o alta echipa la Craiova? Cum se poate numi ea?... Evident ca nu se va mai numi Universitatea. Nici nu cred ca se poate face ceva. Degeaba se lauda unii cu infiintarea altei echipe, eu nu cred ca Sorin Cartu sau Camataru se vor implica financiar. Poate, cine stie, sa vina vreun investitor surpriza!"
Corneliu Andrei Stroe, fost presedinte "U" Craiova

×
Subiecte în articol: dreptate pentru craiova