x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Imnul naţionalei: “Pe ei, pe mama lor!”

Imnul naţionalei: “Pe ei, pe mama lor!”

de Mihai Igirosanu    |    29 Sep 2014   •   15:26
Imnul naţionalei: “Pe ei, pe mama lor!”
Federaţia politrucului Burleanu girează versuri care pot inflama spirite şI pot atrage sancţiuni dure de la UEFA

Noul imn al echipei naţionale de fotal, lansat din nou, astăzi, la sala “Ioan Chirilă” a Casei Fotbalului, pare a fi o ciudată şI periculoasă combinaţie între fascism şI periculos. Dincolo de faptul că actuala conducere a FRF a acceptat ca unul dintre versuri să conţină faimosul îndemn “Ori învingeţi, ori muriţi!”, lansat în 1976 de liderul fascist Benito Mussolini înaintea unei celebre finale de Campionat Mondial, imnul mai conţine şI alte elemente de natură de inflameze. Unde va pe finalul cântecului compus de formaţia Iris, mai exact la minutul 02:30, apare scandarea trivială: “Pe ei, pe mama lor!”. Surprinzător, Federaţia condusă de politrucul Răzvan Burleanu, care ne-a obişnuit de-a lungul timpului cu gafe sesizate de Jurnalul Naţional şI numai, a acceptat pasajele periculoase din imn. Oamenii teleportaţi la Casa Fotbalului nu au ţinut cont nici de faptul că imnul respectiv va fi lansat pe 11 octombrie, atunci când atmosfera va fi, oricum, extrem de tensionată, iar astfel de îndemnuri pot conduce la reacţii reprobabile ale fanilor şI la eventuale sancţiuni dure din partea UEFA.

Să convingem adversarii şI pe mamele lor

Solistul trupei Iris a găsit o explicaţie de necomentat pentru versul respectiv. “Când spunem ne referim că noi trebuie să-i convingem şi pe adversari şi pe mamele lor că vrem să câştigăm. Nu e nimic rău”, a încercat să justifice Rafael. În stilul său caracteristic, corporatist şI de politruc rătăcit în fotbal, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu a declarat: “Astăzi vrem să găsim mândria de a fi români şi de a fi uniţi pentru realizarea performanţelor. Cred că a venit vremea să fim din nou suporteri ai echipei naţionale. E o mare bucurie pentru FRF să înceapă acest proiect alături de formaţia Iris. Această trupă a produs imnul din pasiune, fără nici un cost din partea FRF”.

Imnul va fi lansat pe 11 octombrie, la meciul România – Ungaria, exact când UEFA va monitoriza foarte atent atmosfera de pe Arena Naţională




×