x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Încă o fostă campioană din Liga I a cerut intrarea în insolvenţă

Încă o fostă campioană din Liga I a cerut intrarea în insolvenţă

10 Iul 2013   •   18:15
Încă o fostă campioană din Liga I a cerut intrarea în insolvenţă
Sursa foto: Razvan Pasarica/RPressport - Intact Images

Tribunalul Bucureşti a admis, miercuri, la solicitarea acţionarilor FC Oţelul Galaţi, cererea de intrare în insolvenţă a societăţii care administrează fosta campioană a României.

"A fost admisă cererea şi a fost deschisă procedura insolvenţei la cererea debitoarei. A fost numit un administrator judiciar care se va ocupa de îndeplinirea procedurii", a declarat, pentru viata-libera.ro, preşedintele Tribunalului Bucureşti, judecător Laura Andrei.

Administrator judiciar a fost desemnat Activ Lichidator IPURL, care va trebui să se ocupe de toate formalităţile care decurg din intrarea în insolvenţă.

Conducerea FC Oţelul a anunţat că a fost nevoită să solicite instanţei declanşarea procedurii de insolvenţă din cauza sechestrului instituit de ANAF, acuzaând de această situaţie fosta administraţie a clubului.

Oficialii grupării susţin că aceste măsuri au fost necesare pentru ca activitatea clubului să continuie, iar echipele de fotbal să respecte calendarul competiţional şi de pregătire. Ei adaugă că acţionarii clubului vor finanţa desfăşurarea acestor activităţi.

ANAF a calculat o datorie de 22.300.000 de lei, reprezentând taxe către bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale şi penalităţi, pentru "perioada dintre 2005, anul înfiinţării societăţii comerciale FC Oţelul SA, şi 2008".

×
Subiecte în articol: oţelul galaţi intrare in insolventa