x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Încă o golănie marca LPF

Încă o golănie marca LPF

de Florin Gongu    |    15 Oct 2010   •   00:00
Încă o golănie marca LPF
Sursa foto: /Intact Images/Gazeta Sporturilor

Comisia de Disciplină a încercat să-i dea drept de joc lui Andrei Cristea după cartonaşul roşu încasat etapa trecută
A fost o perioadă liniştită înaintea marelui derby, clasicul României, Dinamo - Steaua, de duminică, 17 no­iem­brie. Fără atacuri, fără po­le­mică aprinsă, ba din contră cu de­cla­raţii decente şi de bun-simţ. A fost nevoie de intervenţia LPF, după pro­vo­carea oficialilor din "Ştefan cel Mare", pentru ca spiritele să se in­flameze.

O solicitare absurdă, anularea cartonaşului roşu acordat etapa trecută de Cristi Balaj lui Andrei Cristea pentru lovirea adversarului, a fost judecată în favoarea clubului Di­na­mo, scoţând la iveală relaţiile nefireşti existente între LPF şi clubul bu­cu­reştean. Miercuri seară s-a anunţat că se anulează cartonaşul! O cârdăşie cu iz de golăneală care poate re­pre­zenta studiu de caz şi pentru forurile internaţionale. Cele de la noi nu se vor sesiza niciodată, având în vedere că Dinamo este echipa Ministerului de Interne! În mod normal, cererea făcută de Dinamo nici măcar nu trebuia luată în considerare, nu exista motiv de judecată! Regulamentul este clar şi este inspirat din cel care funcţionează la UEFA sau la FIFA: "Deciziile disciplinare luate de arbitru pe terenul de joc sunt definitive şi irevocabile. Ele pot fi revizuite de comisii doar dacă jucătorul sancţionat a fost identificat greşit". Iar aici vorbim despre o decizie luată de cel mai bun arbitru al României la ora actuală, care după numai câteva zile va conduce din nou un meci din Liga Campionilor! Asta dacă nu se răzgândeşte UEFA după ce vede isprăvile din campionatul intern.

"E hoţie pe faţă. Aşa înţelege Di­na­mo să joace un derby", a clamat pre­şedintele Stelei, Helmuth Ducka­dam. "Cristi Balaj a scris în raport că re­comandă comisiei să revadă faza. Îl felicit că a luat această hotărâre şi s-a putut decide cu proba video", a explicat şi Dumitru Dragomir, şeful LPF. S-a solicitat şi declaraţia jucătorului Cornel Râpă, cel lovit de Cristea, doar-doar gălăţeanul să spună că nu a fost lovit. "Cristea m-a lovit cu capul în gură. Mi-am pierdut cunoştinţa pentru câteva clipe şi când m-am trezit aveam buza spartă şi dintele scos", e mărturia jucătorului. Motiv suficient să i se anuleze cartonaşul roşu lui Cristea!?

Golănia a continuat ieri. LPF a anunţat ieri-dimineaţă că şedinţa de  miercuri seară, în care a fost judecat cazul lui Andrei Cristea, a fost suspendată şi că nu s-a luat o decizie definitivă. Până la urmă s-a luat o nouă hotărâre contrară tuturor regu­lamentelor internaţionale: Cristea va fi suspendat doar o etapă! Până şi regulamentele noastre prevăd că la "roşu" direct se stă minimum două etape! Etapa următoare, Dinamo joacă la Bistriţa şi se poate aştepta ca Gloria să reclame dreptul de joc al lui Cristea.


MITICĂ DRAGOMIR AVERTIZEAZĂ

Inspirat, probabil, de pe urma incidentelor petrecute la meciul Italia - Serbia, dar şi surprins du­pă ideea oficialilor de la Dinamo de a comercializa tricouri cu nu­mărul 10 inscripţionate cu "Mai 1997", ce amintesc de in­cen­die­rea unei peluze din Ghencea, preşedintele LPF, Dumitru Dra­go­mir, a ţinut să lanseze un avertisment: "Le atrag atenţia suporteri­lor celor două echipe, în mod special celor de la Dinamo, că, dacă se întâmplă ceva pe stadion, se poate ajunge la oprirea meciului. Ne-am pus de acord atât cu Jandarmeria, cât şi cu FRF să luăm această măsură. Se va acţiona în litera regulamentului".

×
Subiecte în articol: liga 1