x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Incidente în Giuleşti: Fanii bosniaci, provocaţi de dinamovişti!.

Incidente în Giuleşti: Fanii bosniaci, provocaţi de dinamovişti!.

03 Iun 2011   •   21:00
Incidente în Giuleşti: Fanii bosniaci, provocaţi de dinamovişti!.

Meciul dintre reprezentativele de fotbal ale Romaniei si Bosniei a fost intrerupt in minutul 48, pentru aproximativ doua minute, din cauza unor incidente provocate in tribune de fanii bosniaci.

In minutul 48, suporterii dinamovisti aflati la tribuna a II-a a stadionului Giulesti-Valentin Stanescu au afisat un banner pe care scria "Bosniacii sunt oameni fara tara" si au scos din nou bannerul cu mesajul "Free Mladic", moment in care fanii bosniaci au inceput sa rupa scaunele si sa arunce cu ele in teren. Meciul a fost reluat dupa doua minute de intrerupere, cu minge de arbitru.

Fanii dinamovisti prezenti la tribuna a II-a au provocat si intarzierea loviturii de start a partidei dupa ce au afisat pe un gard bannerul cu mesajul "Free Mladic". Un oficial bosnic si observatorul UEFA au cerut ca bannerul sa fie dat jos, lucru care s-a intamplat, insa suporterii romani au continuat sa-l afiseze. In final, bannerul a fost indepartat doar dupa interventia fortelor de ordine. Partida a inceput cu o intarziere de trei minute.

Fostul lider militar al sarbilor din Bosnia, Ratko Mladic, acuzat de genocid, crime de razboi si crime impotriva umanitatii, a comparut vineri pentru prima data in fata Tribunalului Penal International (TPI) pentru fosta Iugoslavie de la Haga. El a refuzat sa pledeze vinovat sau nevinovat in fata TPI si a denuntat "acuzatiile odioase".

×