x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Intenţiile noului şef al LPF: "Campionat cu 16 echipe, şef străin pentru arbitri, fonduri europene"

Intenţiile noului şef al LPF: "Campionat cu 16 echipe, şef străin pentru arbitri, fonduri europene"

14 Noi 2013   •   18:35
Intenţiile noului şef al LPF: "Campionat cu 16 echipe, şef străin pentru arbitri, fonduri europene"

Noul preşedinte al LPF, Gino Iorgulescu şi-a declarat intenţiile pe termen scurt: readucerea publicului pe stadioane, atragerea de sponsori şi un campionat cu 16 echipe.

"Prin credibilizarea fotbalului înţeleg îmbunătăţirea jocului echipelor, aducerea oamenilor la stadion, atragerea sponsorilor şi multe altele ca să avem un fotbal mai bun şi mai de calitate. Numărul ideal de echipe în prima ligă e atunci când joacă mai multe echipe în fazele superioare ale cupelor europene. Părerea mea că 16 echipe ar fi o soluţie bună, pentru că vrem să organizăm şi Cupa Ligii şi mai obţii nişte bani în plus pentru cluburile din Liga I", a afirmat Iorgulescu.

Noul preşedinte al LPF spune că va încerca să atargă fonduri europene pentru organizarea unor centre regionale de fotbal în România: "Vrem să organizăm trei-patru centre regionale. O parte din bani vor veni de la ligă, unii de la federaţie şi alţii din atragerea de fonduri europene, pentru că e un program bun din care putem lua bani. Alte domenii nu au atras, dar noi poate reuşim."

Gino Iorgulescu şi-ar dori ca la conducerea CCA să fie adus un fost arbitru străin. "E o soluţie să aducem un străin la şefia CCA, pentru că un străin poate să facă ordine cum a făcut Collina în Ucraina. Comisia e de sine stătătoare, dar putem să impunem un şef sau să negociem cu federaţia şi arbitrii ca să punem un şef şi să îmbunătăţim lucrurile", a menţionat Iorgulescu.

El spune că nu are nicio obligaţie faţă de Gheorghe Ştefan, care l-a susţinut la alegeri: "Nu am nicio obligaţie mare faţă de Gheorghe Ştefan. Data trecută când am candidat mi-a spus în faţă că nu mă votează şi nu m-a votat. De data asta a ajuns la concluzia că trebuie o schimbare".

Gino Iorgulescu a anunţat că noul secretar general al LPF va fi stabilit în urma unei Adunări Generale Extraordinare, ce va avea loc săptămâna viitoare: "Îmi fac o listă de priorităţi pe care o să o pun în practică. Nu o să spun acum că dau pe toată lumea afară şi pun pe alţii în loc. O să găsim o soluţie. Nu eram pregătit în ceea ce priveşte alegerea unui secretar şi a doi vicepreşedinţi. Şi vor continua activitatea, dar în data de 19, de la ora 14.00, avem o Adunare Generală extraordinară şi atunci o să încercăm să stabilim. De azi înainte o să mă gândesc la nişte oameni".

Întrebat de ce a stat departe de fotbal în ultimii opt ani, Iorgulescu a răspuns: "Am avut probleme în familie la un moment dat. Riscam să îmi pierd familia pentru fotbal, duceam toţi banii pe care îi câştigam în fotbal. Am stat o perioadă să mă liniştesc, să îmi revin financiar şi acum am mai încercat o dată".

Gino Iorgulescu va păstra conferinţele de presă săptămânale pe care fostul preşedinte, Dumitru Dragomir, le organiza. "Nu sunt un om închis, nu sunt foarte prietenos. Vreau să stabilim de la bun început că săptămânal va fi o conferinţă de presă unde se va discuta despre problemele care sunt şi nu e neapărat ca în acea săptămână să fiu numai eu prezent, pentru că dacă sunt probleme de comisie, o să vină şeful comisiei să răspundă. Eu vreau să mă ocup de lucruri mai importante, cu juriştii de la noi şi de la federaţie să încercăm să ajutăm sportul cu nişte facilităţi fiscale, cu modificare legii sportului sau a sponsorizării. Vreau să fiu cât mai discret în apariţiile mele la televizor. Nu prea e civilizat şi în ordine. Poate vă rezerv dreptul la nişte întrebări care nu sunt despre tema respectivă. Să facem ceva civilizat ca în fotbalul dezvoltat", a declarat Iorgulescu.

El a precizat că în cazul în care ar fi pierdut alegerile din acest an, nu ar mai fi candidat peste patru ani: "Presiunea nu era de partea mea, era de partea domnului Dragomir. Eu am făcut fotbal de performanţă şi nu am câştigat toate meciurile, am mai şi pierdut. şi chiar la alegerile ligii am mai pierdut. Dacă mai pierdeam o dată, poate ţinând cont de vârstă, nu mai încercam. Asta era ultima încercare şi dacă nici acum nu se întâmpla, nu mai aveam timp să încerc o dată".

Fostul conducător al FC Naţional, Gino Iorgulescu, a fost ales în funcţia de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), el învingându-l la alegerile de joi pe Dumitru Dragomir, care se afla la conducerea forului din 1996. Iorgulescu a primit 11 voturi, iar Dragomir 7.

Dumitru Dragomir era preşedintele LPF din 1996, fiind reales în această funcţie în octombrie 2000, când l-a avut contracandidat tot pe Iorgulescu, în noiembrie 2005 şi în noiembrie 2009. La alegerile din 2000, Dragomir a primit 11 voturi, iar Gino Iorgulescu a obţinut cinci voturi.

×
Subiecte în articol: gino iorgulescu