x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Interviu cu Reghecampf. Dincolo de condamnări, procese şi mizerii, despre Steaua, familie şi fotbal

Interviu cu Reghecampf. Dincolo de condamnări, procese şi mizerii, despre Steaua, familie şi fotbal

de Mihai Igirosanu    |    21 Mai 2013   •   16:38
Interviu cu Reghecampf. Dincolo de condamnări, procese şi mizerii, despre Steaua, familie şi fotbal
Sursa foto: Razvan Pasarica/Intact Images

Omul care a avut un rol esenţial, poate chiar determinant, în sezonul care a încoronat-o pe Steaua campioană a României şI a găsit-o în optimile Europa League, Laurenţiu Reghecampf a vorbit pentru Jurnalul Naţional despre alte lucruri. Care nu ţin de actualitatea dominată de condamnarea patronului, procese sau alte feluri de mizerii. E posibil să fie ultimul interviu pentru o lungă perioadă.

■ Jurnalul Naţional: Ce înseamnă acest titlu?
■ Laurenţiu Reghecampf:
Este cea mai mare realizare profesională pentru mine, ca antrenor. Vă daţi seama că ocupă cel mai important loc în vitrina mea personală. Este, însă, ceva de moment, deoarece sunt sigur că vor urma şi altele.

■ Ce a ajutat la parcursul foarte bun din Europa League şI la cel dominant din Liga 1?
■ Practic, am jucat de fiecare dată ca şi când ar fi fost ultimul meci. Am reuşit să schimbăm mentalitatea jucătorilor şi să-i determinăm să facă fiecare antrenament la intensitate maximă.


“În formula actuală, intrăm în grupe”
■ Este Steaua suficient de puternică acum pentru patrunderea în grupele Ligii Campionilor şi acumularea de puncte acolo?

■ Accederea în grupele UEFA Champions League este obiectivul nostru principal. Sunt sigur că, în formula actuală, ne vom califica fără probleme. În funcţie de echipele pe care le vom întâlni în grupe, adică, probabil, cele mai bune şi greu de învins, vom încerca să obţinem cât mai multe puncte şi să ne calificăm în primăvara europeană a competiţiei.

■ Ce lipseşte la această ora fotbalului românesc pentru a pătrunde în primul strat continental?

■ Din păcate, nu există mentalitatea de învingător, ideea de a te antrena la intensitate maximă zilnic. Antrenorii nu sunt încă pregătiţi să imprime această mentalitate. De asemenea, absenţa unei ierarhii clare la nivelul cluburilor, unde să se ştie ce are fiecare de făcut, să se concentreze să dea randament maxim pe bucăţica lui.

■ Ce preţuiti cel mai mult din punct de vedere fotbalistic?
■ Victoria! Nu-mi place să pierd. Cel mai mult preţuiesc fotbalul şi-l tratez mereu aşa cum se cuvine.

■ Cum arată o zi obişnuită din viaţa antrenorului Reghecampf?
■ Petrec majoritatea timpului în jurul Stelei. Chiar dacă nu sunt în permanenţă la stadion, petrec mult timp căutând soluţii şi pregătindu-mă cât mai bine.

■ Înainte de startul sezonului, se anticipa că nu sunteţi agreat de managerul Mihai Stoica şi că nu puteţi lucra împreună. În cele din urmă, acest tandem a fost poate atu-ul principal. Ce are puternic acest cuplu?

■ În primul rând sinceritatea, faptul că am avut curaj să vorbim despre absolut orice. Nu mereu am avut aceleaşi păreri, dar consider că toate acestea au avut un rol constructiv în dezvoltarea echipei şi a performanţelor. În plus, relaţia noastră cu patronul reprezintă un triumvirat indestructibil. Suntem mereu în dialog şi asta contează cel mai mult.

■ Ne puteţi spune povestea relaţiei profesionale cu un om foarte important al staff-ului, preparatorul fizic Thomas Neubert?

■ Am lucrat cu Tommy pe vremea când el era preparator fizic la 1. FC Kaiserslautern, iar eu eram pe final de carieră. Există o conexiune extraordinară între noi, vorbim mereu şi căutăm să venim cu ceva nou de fiecare dată. Lucrăm împreună de trei ani şi sunt sigur că ne aşteaptă mulţi ani de acum încolo în aceeaşi formulă. Să ştiţi, însă, că staff-ul nu este alcătuit doar din antrenorul principal şi preparatorul fizi şI sunt fericit că am oameni importanţi alături de mine, care fac o treabă excelentă.

■ Cât de uşor sau cât de greu v-a fost să renunţati la ofertele pe care le-aţi primit pentru a continua la Steaua?
■ Vorbim despre cea mai bună şi mai titrată echipă din fotbalul românesc. Am reuşit să creăm la Steaua o euforie extraordinară, sentiment pe care lumea nu-l mai trăise de câţiva ani, iar asta a contat enorm. În plus, faptul că echipa va deveni şi mai puternică în următorii ani şi vom obţine mai multe trofee e un factor decisiv în alegerea mea.

■ Ce mesaj aveţi pentru suporterii Stelei?

■ Le mulţumesc enorm pentru tot ce au facut în această perioadă. Singurul lucru pe care îl doresc de la ei este să umple stadionul la fiecare meci al Stelei, aşa cum au făcut-o de foarte multe ori în acest sezon.


×
Subiecte în articol: laurentiu reghecampf steaua bucuresti