x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Ionuț Stroe: Vom permite spectatori în tribune când infectările vor scădea

Ionuț Stroe: Vom permite spectatori în tribune când infectările vor scădea

07 Iul 2020   •   16:00
Ionuț Stroe: Vom permite spectatori în tribune când infectările vor scădea

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a anunțat că prezenţa spectatorilor pe stadioanele de fotbal din România va fi permisă în momentul în care infectările cu virusul SARS-CoV-2 vor ajunge la zero sau vor fi măcar în descreștere.

"Din păcate, situaţia actuală reflectată de cifrele îngrijorătoare ne impun menţinerea acelei restricţii privind participarea spectatorilor la competiţii. Nu e doar în România acest lucru.

Competiţiile sportive sunt incomplete pentru că spectatorii nu sunt în tribune, însă e o măsură care nu face decât să protejeze sănătatea sportivilor. Ar fi hazardat din partea mea să ofer o perspectivă de timp, în condiţiile în care Ministerul Sănătăţii şi cel de Interne creează noi reguli pentru a încerca să protejeze sănătatea populaţiei.

Din păcate, ne pregătim pentru vremuri nu prea bune. Probabil că vom permite prezenţa spectatorilor când cifrele de infectări vor ajunge către zero sau vor fi în descreştere. Însă vă asigur că suntem pregătiţi pentru a crea cadrul legislativ şi modalitatea de păstrare a distanţei sociale care să asigure prezenţa spectatorilor pe stadioane. Dar numai în condiţiile în care cifrele vor coborî", a spus Stroe.

"Există posibilitatea ca meciul naţionalei din toamnă (Liga Naţiunilor) să se dispute cu spectatori şi m-aş bucura ca atunci să revenim la normalitate socială. Şi nu numai la sport, ci şi în viaţa de zi cu zi.

Mi-au scris suporterii, unora le înţeleg nemulţumirea şi frustrarea, în timp ce alţii ne sprijină. Ne bucură interacţiunea cu ei, chiar dacă au fost momente când am fost acuzaţi. Dar trebuie să înţelegem că nu ministrul Tineretului şi Sportului şi nici instituţiile statului nu restricţionează aceste lucruri, ci pandemia. Se ştiu preferinţele mele din zona fotbalistică, am o comunicare cu suporterii Craiovei de dinainte de a ajunge ministru. Foarte mulţi mi-au scris şi e bine că mesajul este acelaşi. Ei se pregătesc de o bucurie şi toţi sperăm să ajungem la finalul campionatului să ne bucurăm. Mă refer la cei care susţinem Universitatea Craiova", a adăugat oficialul.

Referindu-se la echipa Petrolul Ploiești, ministrul a precizat că aceasta nu l-a informat despre situația jucătorilor infectați cu coronavirus.

"Cei care s-au confruntat cu cazuri de COVID au intrat într-o relaţie cu MTS. Cei de la Petrolul nu ne-au informat însă în legătură cu situaţia de acolo. Dinamo, când a avut acel caz, ne-a comunicat, cei de la Botoşani la fel, însă cei de la Petrolul nu. Dar nu dramatizăm. Sunt puţin îngrijorat de actualele cifre ale pandemiei, dar filtrele noastre, procedurile şi testarea ne-au făcut să identificăm cazurile inerente de coronavirus înainte ca participanţii să intre în aceste competiţii sportive. În acest fel am evitat transformarea sportului românesc într-un focar de COVID-19".

Ediţia 2019-2020 a Ligii I de fotbal a fost întreruptă la 12 martie din cauza pandemiei și a fost reluată din 13 iunie, dar fără spectatori.

×