x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Jandarmeria a amendat clubul Dinamo cu 100.000 de lei

Jandarmeria a amendat clubul Dinamo cu 100.000 de lei

13 Aug 2013   •   16:19
Jandarmeria a amendat clubul Dinamo cu 100.000 de lei

FC Dinamo a fost amendat de Jandarmerie cu 100.000 de lei, pentru că nu a asigurat separarea grupurilor de suporteri rivali prin rezervarea de locuri amplasate în sectoare opuse ale arenei şi nu a luat măsurile necesare cu privire la interzicerea introducerii şi folosirii de materiale pirotehnice.

Totodată, "pentru nerespectarea prevederilor Planului de Acţiune aprobat de Unitatea de Jandarmi, firma de securitate a fost sancţionată cu amendă în valoare de 1.000 lei în conformitate cu prevederile art. 27, alin. 1, lit. c din Legea 4/2008", conform unui comunicat remis al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, citat de Mediafax.

Aceste măsuri au fost luate după incidentele produse duminică, la derby-ul Dinamo - Steaua, scor 1-2.

În timpul partidei, suporterii ambelor echipe au aprins mai multe torţe şi au aruncat cu petarde, unele dintre acestea ajungând şi pe teren.

De asemenea, înaintea începerii partidei au avut loc incidente între grupurile de suporteri rivale pe Arena Naţională, fanii dinamovişti din Peluza Sud au forţat cordonul de stewarzi ai firmei de securitate şi s-au îndreptat spre sectorul destinat suporterilor stelişti, încercând să intre în conflict cu aceştia. Jandarmii au intervenit între cele două grupuri de suporteri pentru a-i separa şi pentru a aplana conflictul.

După producerea incidentului, suporterii au continuat să arunce cu scaune şi beţe de steaguri, iar observatorul oficial şi reprezentantul Prefectului Municipiului Bucureşti au solicitat evacuarea de către jandarmi a spectatorilor din sectorul 108, Peluza Sud.

×
Subiecte în articol: dinamo-steaua amenda jandarmerie torte