x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Junioarele şi cadetele noastre, campioane europene la Istanbul

Junioarele şi cadetele noastre, campioane europene la Istanbul

21 Iul 2010   •   00:00
Junioarele şi cadetele noastre, campioane europene la Istanbul
Sursa foto: /www.ettu.org

România a cucerit, marţi, medaliile de aur în concursul pe echipe din cadrul Campionatelor Europene de tenis de masă pentru juniori şi cadeţi, care au loc la Istanbul, informează Agerpres.

În finala probei de junioare pe echipe, echipa formată din Camelia Poştoacă, Cristina Hîrîci, Andrada Vincze şi Roxana Istrate (antrenor Elena Sebe) a învins principala favorită, Germania, cu scorul de 3-2. Este pentru al doilea an consecutiv în care junioarele noastre reuşesc să devină campioane continentale, după titlul cucerit anul trecut, la Praga.

Cristina Hîrîci a învins-o pe Kathrin Muhlbach cu 3-1 (7, 5, -3, 4), Andrada Vincze a dispus de Anna Krieghoff cu 3-2 (4, -4, -4, 6, 11), iar Camelia Poştoacă a trecut de Muhlbach cu 3-2 (-12, -9, 7, 11, 9). Poştoacă a cedat la Sabine Winter cu 2-3 (10, -9, -4, 8, -11), iar Hîrîci a pierdut la aceeaşi jucătoare cu 1-3 (-3, -6, 7, -4).

Medalia de aur cucerită de România este cea de-a 101-a din istorie pentru sportivii români la Campionatele Europene, în probele juniorilor, fiind al nouălea titlu european cucerit de România în proba pe echipe junioare.

În proba cadetelor, România a dispus în finală de Rusia, cu scorul de 3-0, punctele fiind aduse de Bernadette Szocs, 3-1 (9, 5, -8, 5) cu Ekaterina Guseva, Irina Ciobanu, 3-2 (6, 4, -7, -6, 7) cu Ana Rosihina, şi de perechea Szocs/Ciobanu, 3-0 (2, 7, 4) cu Guseva/Rosihina.

Fetele noastre nu au pierdut nici măcar un singur meci la Europenele de la Istanbul. Este cea de-a 72-a medalie cucerită de reprezentanţii României la Campionatele Europene în probele cadeţilor şi al optulea titlu de campioni europeni cucerite de echipele României.

Echipa de juniori a terminat pe locul 14, după ce a fost învinsă de Slovacia cu scorul de 3-1. Singurul punct a fost adus de Lucian Munteanu. La cadeţi, România s-a clasat pe 10, după un eşec cu 0-3 în faţa Portugaliei.

×
Subiecte în articol: stiri