x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Liga fluierelor strâmbe

Liga fluierelor strâmbe

de Mihai Igirosanu    |    18 Dec 2011   •   21:00
Liga fluierelor strâmbe

Prima etapa a returului, ultima "reprezentatie" a fotbalului de doua parale din Liga 1, n-a adus nimic nou. Aceleasi meciuri plictisitoare, pe care doar prestatiile absolut jenante ale arbitrilor le mai transforma in evenimente interesante. Desi practica un fotbal extrem de tern, Dinamo termina anul pe prima pozitie, la o singura lungime inaintea celor de la CFR Cluj, o alta formatie al carui fotbal te poate adormi lejer. Dar cele doua ad­versare in lupta pentru titlu mai au si un alt numitor comun. Batalia lor este supravegheata cu multa atentie de "cavalerii fluierului".

In etapa din acest week-end, arbitrii au avut grija sa le ofere Sarbatori fara griji celor din "Stefan cel Mare" si Gruia. La Ploiesti, in meciul Astra – CFR Cluj, "centralul" Hategan a refuzat gazdelor un penalty evident, la o faza in care fundasul echipei ardelene, Re­nan, a comis doua henturi in decurs de cateva secunde. Inainte, in minutul 6, stoperul CFR-ului, Nuno Diogo, l-a atacat violent pe atacantul ploiestenilor, Fatai, insa Hategan a vazut doar cartonasul galben. Pentru a compensa oarecum, "centralul" a inchis ochii la razbunarea lui Fatai, care l-a taxat la fel de periculos pe Diogo. Recitalul penibil a continuat la Targu-Mures, acolo unde in rol de prim-solist a fost Alexandru Tudor.

Acesta a decis, practic, victoria lui Dinamo, acordand in repriza secunda un penalty hilar, in urma unei faze in care Ilyes il jeneaza, cel mult, doar cu rasuflarea pe Dan­ciulescu. Ziua de sambata fusese deschisa, in Regie, acolo unde Robert Dumitru si brigada sa au facut praf confruntarea sarmanilor, Sportul – Concordia Chiajna. In prima repriza, "centralul" l-a eliminat pe jucatorul "studentilor" Sebastian Ghinga dupa un banal duel aerian cu Vitinha. Norocul lui Robert Dumitru a fost ca partida s-a disputat la pranz, pe un stadion care este mereu aproape gol, si ca duelul Sportul – Chiajna n-a fost interesant decat pentru cele doua cluburi, pentru observatori, pentru statisticieni si pentru ziaristi.

Porumboiu ameninta cu neprezentarea!
In afara lui Gigi Becali, un alt personaj important din fotbalul ro­manesc, patronul Vasluiului, Adrian Porumboiu (foto), a infierat dur ar­bi­trajele scandaloase. "Nu este o competitie serioasa. E o competitie viciata din cap pana in picioare de arbitrii! Mai bine retrag echipa din campionat, sa ia CFR-ul campiona­tul! S-ar putea ca marti sa aveti o sur­priza si sa nu ne mai prezentam la meciul cu Rapid. Prognoza meteo nu este deloc buna. Luni va ploua puternic si exista sanse mari sa si ninga. Sper sa ninga suficient de mult, incat terenul sa devina im­prac­ticabil", a declarat Porumboiu.

×
Subiecte în articol: arbitraj liga 1 fotbal intern