x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Liga I intră în zodia pay per view. Cum vor fi urmărite meciurile începând din sezonul viitor

Liga I intră în zodia pay per view. Cum vor fi urmărite meciurile începând din sezonul viitor

18 Mar 2014   •   09:14
Liga I intră în zodia pay per view. Cum vor fi urmărite meciurile începând din sezonul viitor

Look TV şi Transilvania Live au fost vândute de Arpad Paszkany către Intel Sky Broadcast, firma care a achiziţionat drepturile TV ale Ligii 1 pentru următoarele cinci sezoane.

Toate cele nouă partide ale fiecărei etape vor putea fi urmărite pe aceste două posturi, englezii de la Intel Sky urmând să îşi recupereze investiţia de 165 de milioane de euro după reţeta HBO.

Astfel, Intel Sky va negocia cu absolut toţi operatorii importanţi din România, RCS, UPC, Orange, Dolce, iar abonaţii care vor dori să vadă fotbalul românesc vor plăti lunar în plus faţă de pachetul de bază. Avantajul major este că Liga 1 se va vedea peste tot în România, nu cum este acum cînd, de exemplu, UPC cu 35 la sută acoperire naţională nu are în portofoliu confruntările din campionatul nostru.

Există şi varianta ca un număr de trei-patru meciuri pe rundă să fie transmise de Look în paralel cu un alt post de televiziune, care ar urma să plătească bani grei pentru acest serviciu premium. Este modelul după care funcţionează în prezent, spre exemplu, înţelegerea dintre Digi Sport şi Dolce Sport, care-şi împart cheltuielile în ceea ce priveşte meciurile din campionatul italian, cea dintre Digi Sport şi TVR1 în privinţa partidelor din Liga Campionilor ori cea mai recentă, dintre Eurosport şi Dolce Sport pentru Premier League.

Cu alte cuvinte, cele două posturi Look vor transmite 5-6 meciuri în exclusivitate, iar celelalte trei-patru le vor transmite în paralel cu o altă televiziune, care se va alege între Digi Sport, Dolce Sport, TVR sau Pro TV.

Citeşte articolul complet pe fanatik.ro

×
Subiecte în articol: drepturi tv liga i