x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Lovitură DURĂ pentru Gigi Becali. FRF a amendat FCSB pentru cazurile "Astra" şi "Clinceni"

Lovitură DURĂ pentru Gigi Becali. FRF a amendat FCSB pentru cazurile "Astra" şi "Clinceni"

10 Iul 2019   •   22:10
Lovitură DURĂ pentru Gigi Becali. FRF a amendat FCSB pentru cazurile "Astra" şi "Clinceni"
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Clubul de fotbal FCSB a fost sancţionată în total cu 95.000 de lei penalitate sportivă de Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal în cazurile "Astra Giurgiu" şi "Academica Clinceni" sesizate de secretarul general al FRF.

În primul dintre acestea, FCSB a primit o sancţiune de 75.000 de lei pentru că a împrumutat cu o sumă de bani în sezonul precedent clubul Astra Giurgiu, iar acest fapt putea aduce atingere integrităţii Ligii I în meciurile dintre cele două formaţii. Cu aceeaşi sumă a fost sancţionată în acest caz şi Astra Giurgiu.

"Admite sesizarea formulată de reclamanta Federaţia Română de Fotbal, prin secretar general împotriva pârâţilor AFC Astra, Fotbal Club FCSB SA şi Becali George. În baza art. 60 bis.1.4 coroborat cu art. 60.1.12 raportat la art. 20.2 din RD şi art. 3.2 lit. e din ROAF se sancţionează pârâtul Fotbal Club FCSB SA cu penalitate sportivă de 75.000 lei. În baza art. 60 bis.1.4 coroborat cu art. 60.1.12 raportat la art. 20.2 din RD şi art. 3.2 lit. e din ROAF se sancţionează pârâtul AFC Astra cu penalitate sportivă de 75.000 lei", se menţionează în soluţia instanţei publicată pe site-ul oficial al FRF.

Comisia de Disciplină a sancţionat în celălalt caz cu 20.000 de lei gruparea FCSB pentru implicarea lui Vasile Geambazi, nepotul finanţatorului Gigi Becali, în managementul clubului Academica Clinceni, care a promovat în Liga I. Şi în acest caz comisia a considerat că implicarea unui apropiat al clubului FCSB la Academica Clinceni poate aduce atingere integrităţii competiţiei în sezonul următor.

"Admite sesizarea formulată de reclamanta Federaţia Română de Fotbal, prin secretar general împotriva pârâţilor ACS FC Academica Clinceni, Fotbal Club FCSB SA, Vasile Geambazi şi Becali George. În temeiul art. 60 bis.1.4 rap. la art. 3.2.lit e din RD şi art. 3.3 lit c teza ultima din ROAF se sancţionează pârâtul ACS FC Academica Clinceni cu penalitate sportivă de 20.000 lei. În temeiul art. 60 bis.1.4 rap. la art. 3.2.lit e din RD şi art. 3.3 lit c teza ultima din ROAF se sancţionează pârâtul Fotbal Club FCSB SA cu penalitate sportivă de 20.000 lei", se precizează în soluţia de pe site-ul citat.
AGERPRES

×
Subiecte în articol: gigi becali