x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern MAGICA STEAUA!!! Roş-albaştrii au reuşit imposibilul, eliminând Ajax după lovituri de departajare

MAGICA STEAUA!!! Roş-albaştrii au reuşit imposibilul, eliminând Ajax după lovituri de departajare

22 Feb 2013   •   01:06
MAGICA STEAUA!!! Roş-albaştrii au reuşit imposibilul, eliminând Ajax după lovituri de departajare
Sursa foto: gsp.ro

Steaua a inceput cu o echipa superofensiva, Prepelita fiind singurul mijlocas defensiv din formatia lui Reghe, suplinind absentele suspendatilor Pintilii si Bourceanu.

 
Ros-albastrii au cerut doua penalty-uri in primele 34 de minute, de fiecare data Rusescu fiind implicat. Prima data, in minutul 16, a reluat cu capul catre poarta lui Vermeer, iar mingea a fost lovita cu mana de Sigthorsson. Apoi, in minutul 34, la o lovitura libera indirecta, Rusescu a sutat in bratul lui De Jong, dar arbitrul a lasat din nou jocul sa continue.
 
Steaua a inceput sa spere cu adevarat in minutul 38, cand Latovlevici a preluat perfect pasa lui Chiriches si l-a lobat pe Vermeer.
 
In partea a doua, Steaua a inclinat parca terenul spre poarta lui Vermeer, iar suturile lui Tanase si Popa, al doilea in bara, au anuntat golul. Unul care a venit in minutul 76 dupa un sut fabulos al lui Chiriches, care a prins vinclul de la 25 de metri. A fost al doilea gol de generic marcat de fundasul stelist, dupa "foarfeca" din grupe, contra celor de Molde.
 
Partida s-a incheiat 2-0, chiar daca ocazii au mai fost la ambele porti, mai clare fiind parca cele ale lancierilor. La un rezultat identic celui din tur, au urmat prelungirile, in care nu s-a mai marcat, astfel ca s-a ajuns la penalty-uri, exact ca in urma cu 8 ani, cand Steaua reusea sa elimine Valencia, detinatoarea Cupei UEFA la acel moment.
 
Si, la fel ca in 2005, deznodamantul a fost favorabil ros-albastrilor, care au transformat tot, prin Rusescu, Nikolici, Filip si Latovlevici, in timp ce de la Ajax au ratat Schone (a aparat Tatatrusanu) si Moisander, sut peste poarta.
 
Steaua s-a CALIFICAT in optimile de finala, acolo unde va juca luna viitoare contra detinatoarei Ligii Campionilor, Chelsea, care a eliminat dupa mari emotii pe Sparta Praga.
 

×
Subiecte în articol: steaua calificare europa league