x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern MApN, dispus să negocieze un nou contract cu Steaua privind stadionul.

MApN, dispus să negocieze un nou contract cu Steaua privind stadionul.

16 Iun 2011   •   12:32
MApN, dispus să negocieze un nou contract cu Steaua privind stadionul.

Comandantul CSA Steaua, colonelul George Boroi, a anuntat in aceasta dupa-amiaza, intr-un comunicat, ca MApN este dispus sa semneze un alt contract cu Steaua daca clubul de fotbal isi plateste datoriile pe care le-a acumulat la chiria bazei din Ghencea.

"Ca urmare a derularii, in perioada septembrie-decembrie 2009, a licitatiei privind inchirierea Stadionului Steaua, SC Fotbal Club Steaua Bucuresti SA a consimtit, prin oferta depusa, sa achite lunar o chirie in valoare de 21.600 euro, care a fost stabilita de catre un expert autorizat in domeniu. Contractul de inchiriere urma sa se deruleze pe o perioada de patru ani. La 31 mai 2011, Societatea Comerciala inregistra catre Clubul Sportiv al Armatei urmatoarele datorii: 997.705 lei contravaloarea chiriilor aferente perioadei 1 iulie 2010-31 mai 2011 si 258.148 lei penalitati de intarziere la plata chiriei, calculate pana la 31 decembrie 2010", se arata in comunicatul semnat de George Boroi.

"Echipa de fotbal Steaua este un simbol al Armatei si al milioanelor de romani care indragesc fotbalul, iar Ministerul Apararii Nationale doreste ca, in spiritul traditiei de 64 de ani a CSA Steaua, singura echipa care sa joace meciurile de fotbal pe acest stadion sa fie Steaua. De aceea, Clubul Sportiv al Armatei Steaua nu respinge colaborarea cu SC Fotbal Club Steaua Bucuresti SA, atata vreme cat aceasta colaborare se deruleaza in conditii de legalitate. Prin urmare, in conditiile in care Societatea Comerciala isi va achita datoriile catre stat, conform obligatiilor contractuale, colaborarea ar putea fi reluata, prin incheierea, in conditiile legii, a unui nou contract, astfel incat echipa de fotbal Steaua Bucuresti sa joace in continuare pe stadionul din Ghencea", a mai precizat Boroi.

Pasul inapoi facut de MApN l-a multumit pe finantatorul Stelei, Gigi Becali. "Ma bucura aceasta atitudine. Probabil ca vom negocia si vom vedea ce se intampla, nu pot spune de acum ce va urma. E vorba de noul contract, aici apar neintelegerile. Cu totul, cum ar vrea ei, se ajunge la 800.000 de euro chirie pe an. Ceea ce e mult prea mult. Datoriile din urma sunt un fleac, nu sunt o problema, noul contract si conditiile lui sunt problema. Eu ma inteleg bine cu Boroi, el e un om extraordinar, nu aici ar fi problema", a spus Becali.

×