x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Merg braţ la braţ în faţă

Merg braţ la braţ în faţă

de Dragos Stoica    |    01 Mai 2011   •   21:08
Merg braţ la braţ în faţă
Sursa foto: /Intact Images/Gazeta Sporturilor

163244-intactimagesgazetasporturilorpoli-brasov-ap05.jpgMirajul câştigării ultimei ediţii de campionat care trimite direct în grupele Champions League continuă. După mai multe runde în care s-au împiedicat aproape concomitent, FC Timişoara şi FC Vaslui au ridicat mănuşa Oţelului, ambele învingând în week-end contra Braşovului, respectiv Victoriei Brăneşti, în condiţiile în care gălăţenii vor juca astăzi la Cluj, contra campioanei CFR.

Practic, în doar patru puncte, cuprinse între 59 (Timişoara) şi 55 (Oţelul) se găseşte numele viitoarei campioane. Dinamo (53 p), care va juca astăzi la Mediaş cu Gaz Metan, ar mai putea emite teoretic pretenţii în cazul unei victorii, care i-ar conso­lida oricum poziţia pentru Europa League. "E greu de spus dacă vom câştiga titlul. Eu cred că avem o echipă bună în acest moment, avem jucători maturi, cu experienţă, dar şi jucători tineri, jucători care pot face diferenţa. Ne trebuie un gram de şansă poate. Jucătorii noştri au un obiectiv, sunt serioşi, nu merg prin discoteci, nici nu trebuie să-i controlez. Este dorinţa lor să joace şi să câştige campionatul", a comentat tehnicianul Vasluiului, Viorel Hizo, lupta pentru locul 1. Şi antrenorul lui "Poli" Timişoara, Duşan Uhrin, a invocat presiunea tot mai accentuată cu care se confruntă elevii săi în ultima perioadă: "Nu toate echipele luptă pentru acelaşi obiectiv ca şi noi, e normal să apară diferenţe. Noi suntem obligaţi să jucăm pentru a câştiga, pe când alte echipe nu au această presiune. Poate le iese un rezultat, poate nu, dar jucătorii nu au această presiune. În sfârşit am reuşit să câştigăm acasă, dar a fost foarte greu. Am ţinut foarte bine de minge în prima repriză, iar în a doua repriză Taborda a scos câteva mingi foarte grele, puteam să luăm şi gol".

Craiova, de doi bani speranţă
Cu patru etape înaintea finalului de campionat, oltenii mai trag nădejde să evolueze şi sezonul viitor pe prima scenă, după ce ieri Universitatea a trecut lejer, scor 3-0 (2-0), de Unirea Urziceni. Oltenii au deschis scorul prin Subotici, care a transformat un penalty obţinut tot de el după un fault al lui Nicu Epaminonda, pentru ca apoi Dorel Stoica să înscrie printr-o lovitură de cap în finalul primei reprize. În cea de-a doua parte, Firţulescu a stabilit scorul final după ce a scăpat singur cu Curcă. Partida din Bănie a fost însă precedată de evenimente incredibile. După ce vineri i-a reprimit la antrenamente pe fraţii Costea şi pe Mihai Dina, antrenorul Laurenţiu Reghecampf a avut din nou un conflict cu primii doi, reproşându-le că şi-au comandat pizza şi papanaşi sâmbătă, când echipa ieşise la un club de biliard. Ieri-dimineaţă, Adrian Mititelu a decis să-l suspende pe Reghecampf, susţinându-i în schimb pe fotbalişti şi punându-l pe bancă pe preşedintele Aurel Ţicleanu, cel cu care oltenii au pornit la drum la începutul actualei ediţii de campionat.

×
Subiecte în articol: fotbal intern