x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Mircea Sandu:”Piţi a fost mai curajos decât Hagi”.

Mircea Sandu:”Piţi a fost mai curajos decât Hagi”.

de Mihai Igirosanu    |    15 Iun 2011   •   21:00
Mircea Sandu:”Piţi a fost  mai curajos decât Hagi”.

Presedintele FRF, Mircea Sandu, l-a prezentat oficial ieri pe Victor Piturca in functia de selectioner, moti­vandu-si astfel alegerea: 'Piturca este antrenorul nationalei de la 1 iulie 2011 pana la 30 noiembrie 2015. Regret ca Gica Hagi nu a avut curajul sa parcurga aceste obiective. Am dat peste un om mai curajos, peste Victor Piturca, el a acceptat acest proiect de reorganizare a activitatii din punct de vedere tehnic la nivelul echipei nationale'. Piturca va avea un salariu de 450.000 de euro pe an si bonusuri importante in cazul in care va reusi sa califice echipa reprezentativa la un turneu final: 800.000 pentru Euro 2012, 500.000 pentru CM 2014 si 350.000 pentru Euro 2016.

Noul selectioner va semna contractul saptamana viitoare, dupa ce Comitetul Executiv va aproba numirea sa in functia de selectioner. 'Nu va ascund faptul ca imi doresc sa ne calificam la Euro 2012. Sansele sunt mici, dar am incredere ca putem sa realizam acest obiectiv. Sper ca in aceste patru jocuri sa obtinem un punctaj foarte bun care sa ne confere dreptul sa jucam barajul sau, de ce nu, primul loc', a fost prima declaratie a lui Piturca. 'Am luat aceasta hotarare de unul singur, nu m-am consultat cu nimeni inainte sa-l numesc. Valoarea lui e certificata de rezultatele pe care le-a avut', a punctat Mircea Sandu.

Radoi si Chivu, inapoi?
Victor Piturca a lasat de inteles ca va face toate eforturile pentru a-i convinge pe Cristi Chivu si pe Mi­rel Radoi sa renunte la ideea re­tra­gerii: 'Echipa nationala avea nevoie de aportul lor. Obligatia mea este sa vorbesc cu cei doi. Ra­doi a spus ca ma va refuza poli­ti­cos, dar eu voi discuta cu ei. Sper sa le vina dorul de echipa natio­na­la. Imi dau seama cam ce gan­desc jucatorii cand au salarii mari, dar echipa nationala trebuie sa fie un lucru sfant pentru ei'.

×
Subiecte în articol: fotbal intern