x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern MM Stoica a demisionat: "Nu mă asociez cu antrenori cu rezultate slabe! Voi reveni când o să plece Cârţu!"

MM Stoica a demisionat: "Nu mă asociez cu antrenori cu rezultate slabe! Voi reveni când o să plece Cârţu!"

07 Mar 2011   •   15:30
MM Stoica a demisionat: "Nu mă asociez cu antrenori cu rezultate slabe! Voi reveni când o să plece Cârţu!"
Sursa foto: /Mediafax

UPDATE Mihai Stoica, a anunţat, în direct la postul de televiziune Dolce Sport, că şi-a dat demisia din funcţia de manager general al Stelei ca urmare a numirii lui Sorin Cârţu în calitate de antrenor principal la Steaua. Managerul roş-albaştrilor spune însă că va reveni la Steaua după ce Cârţu va pleca.

"Eu am luat decizia. Plec de la Steaua odată cu venirea lui Cârţu, dar o să revin cu o mare plăcere când o să plece el. Eu nu mă asociez cu antrenori cu rezultate slabe. Nici de glumă nu e bună. Gigi Becali a discutat cu Cârţu înainte de a vorbi cu mine. Apoi mi-a spus şi nu am fost de acord. Când CFR l-a numit pe Cârţu, am contestat decizia lor , ca analist sportiv. Mi se pare normal ca patronul să decidă noul antrenor, dar nu mi se pare normal să fie adus un antrenor cu care eu nu pot să lucrez. Nu ştiu ce voi face în continuare, pentru că demisia lui Marius Lăcătuş m-a surprins", a declarat Mihai Stoica la Dolce Sport.

La auzul veştii, Gigi Becali a declarat: "Ce demisie să-ţi dai? Colaborăm în continuare, tu te duci şi urmăreşti jucătorii ăia cât e Cîrţu antrenor".

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Patronul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, luni seară, într-o emisiune TV, că singura variantă pentru a-l înlocui pe Marius Lăcătuş la conducerea tehnică a echipei este Sorin Cârţu, precizând că managerul general Mihai Stoica i-a transmis că va pleca din club dacă numirea va fi oficializată.

"Singura variantă la ora asta e Cârţu. Am discutat cu el. Vine mâine, că avem etapă vineri. I-am zis că e vorba de trei luni de zile în care vine să mă ajute mai mult. N-am discutat de contract. După trei luni, tragem linie şi adunăm. Nu de clasament, în funcţie de joc. A zis vin, te ajut, şi cu asta basta. E un gentleman agreement, pentru trei luni de zile. Nu puteam să las echipa aşa", a spus Becali la Antena 3.

Patronul stelist a afirmat că îi va cere lui Sorin Cârţu ca echipa să facă spectacol: "Cârţu va fi la antrenamentul de după-amiază. El mi-a zis: «Eu joc pe mâna tinerilor. Pot să şi pierd». Nu poţi să-i impui lui Sorin jucători. Mă voi consulta cu el, că trebuie să mă întrebe ce strategie am pentru viitor. De la noul antrenor vreau un proiect de viitor. Vreau să mai dea şi o nuanţă de spectacol în joc, asta e cel mai important. Cârţu trebuie să-i convingă şi pe suporteri că poate să antreneze pe Steaua. Să dea Dumnezeu să facă treabă Cârţu şi să meargă mai departe".

Becali a adăugat că l-a lăsat pe Stoica să se gândească o zi. "Stoica a vrut să plece când a auzit că îl iau pe Cârţu. Am încercat să-l întorc. I-am spus până mâine să se consulete cu familia lui, să nu ia o hotărâre la cald. A motivat că nu lucrează cu Cârţu. Eu ştiu că ei s-au certat. I-am zis să uite certurile astea", a mai spus Becali.

El a menţionat că a discutat cu Cosmin Olăroiu, care a refuzat să preia echipa în acest moment, despre posibilitatea ca tehnicianul să îl ajute pe "interimarul" Gabriel Caramarin. "Olăroiu s-a oferit doar să ajute, să dea nişte indicaţii, să vorbească cu Caramarin, să implementeze un sistem. Mi l-am dorit pe Olăroiu, dar asta nu înseamnă că vreau ca echipa să nu aibă rezultate ca să vină Olăroiu din vară", a precizat finanţatorul.

Gigi Becali a recunoscut în direct că l-a "ajutat" pe Marius Lăcătuş să demisioneze, după ce iniţial a tehnicianul a declarat în conferinţa de presă de după meciul cu FC Braşov că nu renunţă la echipă: "Şi-a dat seama că n-am încercat să-l fac să rămână când mi-a spus aseară că el crede că vrea să plece. Şi-a dat seama că nici eu nu mai vreau să continue".

Marius Lăcătuş a demisionat, luni, de la conducerea tehnică a echipei Steaua, a doua zi după eşecul suferit în faţa formaţiei FC Braşov, scor 0-3, în etapa a XX-a a Ligii 1.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

După ce Marius Lăcătuş a demisionat în această dimineaţă, noul antrenor al Stelei ar putea fi Sorin Cârţu! Cel de-al cincilea tehnician care va pregăti formaţia din Ghencea în acest sezon al Ligii 1 va fi anunţat oficial de finanţatorul Gigi Becali în această după-amiază!

Cârţu a mai antrenat în actualul campionat pe campioana CFR Cluj, cu care a fost prezent în grupele UEFA Champions League. El s-a făcut "remarcat" după ce a spart geamul din plexiglas al băncii de rezerve de pe stadionul St. Jakob-Park din Basel.

Contactat telefonic de GSP TV, Sorin Cârţu a declarat: "Sunt în Gran Canaria şi nu pot spune multe. Domnul Becali a spus că mă va anunţa diseară ca antrenor? Să mă anunţe, eu nu pot vorbi prea multe".

Între timp, antrenorul secund al Stelei, Edi Iordănescu, a decis să demisioneze şi el. "Am discutat cu patronul şi l-am anunţat că mă simt şi eu responsabil pentru ce s-a întâmplat la Steaua în ultima perioadă şi că ar fi bine să mă opresc aici. Muncesc de 8 luni zi de zi la acest club şi e normal să am o parte de vină. În plus, e la fel de normal şi corect faţă de Marius Lăcătuş să fac şi eu acest pas", a spus Iordănescu. Fiul fostului selecţioner a fost şi antrenor principal în acest sezon, la meciurile cu Oţelul (0-1) şi la meciul de Cupă cu Gaz Metan CFR Craiova (1-0).

×