x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Nadal a câştigat pentru a doua oară la Wimbledon

Nadal a câştigat pentru a doua oară la Wimbledon

04 Iul 2010   •   00:00
Nadal a câştigat pentru a doua oară la Wimbledon
Sursa foto: /Reuters

Tenismanul spaniol Rafael Nadal a demonstrat încă o dată că nu mai este de mult doar un jucător de zgură, impunându-se pentru a doua oară în carieră pe iarbă de la Wimbledon. În finala din 2010, Nadal l-a învins în trei seturi, 6-3, 7-5, 6-4, pe cehul Tomas Berdych, cel care îl eliminase în drumul spre ultimul act şi pe principalul favorit al turneului, elveţianul Roger Federer.

Nadal a condus jocul de la început până la sfârşit. În primul set a făcut break-ul la 3-3, câştigând apoi, în celelalte seturi, de fiecare dată când avea nevoie pe serviciul adversarului, debutant într-o finală de Grand Slam. Învingător la Paris în urmă cu o lună, Nadal a reuşit a doua dublă Roland-Garros/Wimbledon, după cea din 2008.

Anul trecut, Nadal nu a putut juca la Londra din cauza unei accidentări. Astfel, el rămâne neînvins la Londra de la finala din 2007, având 14 victorii consecutive. "Visul meu a fost să joc pe acest teren. Este a patra finală la Wimbledon pentru mine şi să ţin trofeul acesta în braţe este incredibil", a spus Nadal la festivitatea de premiere.

"Au fost două săptămâni minunate pentru mine. Nadal a fost incredibil astăzi, e un campion adevărat şi a meritat să cîştige. Această finală îmi oferă multă încredere în forţele mele", a spus şi învinsul de la Wimbledon, Tomas Berdych.

×
Subiecte în articol: stiri