x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern „Naţional Arena”, spre final

„Naţional Arena”, spre final

de Dragos Stoica    |    16 Dec 2010   •   21:54
„Naţional Arena”, spre final
Sursa foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor/Intact Images

La 31 mai, Bucureştiul va avea în sfârşit un stadion de cinci stele. Dacă fi­nalizarea arenei care îi va lua locul fos­tului „23 August” a fost multă vre­me incertă din cauza întârzierilor pro­vocate de lipsa finanţării de la Gu­vern şi de iarna crâncenă din urmă cu un an, constructorii au recuperat han­dicapul, iar lucrările sunt acum la zi. Practic, la ora actuală a mai rămas de pus acoperişul şi de finalizat lu­crările de la interior, unde se lucrează la intensitate maximă.

Vestiarele sunt aproape gata, lojele, de asemenea, în timp ce în tribune au fost montate peste 80% din scaune. „Aşa cum am promis, lucrările se vor termina conform termenului stabilit. În prezent este finalizată structura stadionului, urmând să înceapă lucrările pentru montarea acoperişului. Totodată, au fost începute şi lucrările de amenajare din jurul arenei, iar, îndată ce vremea va permite, vom pune gazonul”, a spus ieri primarul Capitalei, Sorin Oprescu, aflat în vizita lunară pe şan­tier. Edilul a fost însoţit şi de preşedintele FRF, Mircea Sandu. „Naţional Arena” urmează să fie inau­gurat oficial la începutul lunii au­gust 2011, cu ocazia unei partide amicale între naţionala României şi cea a Argentinei.

Finalizarea viitoarei arene nu este însă singurul plan pe care Sorin Oprescu îl are în domeniul sportului. Primarul Bucureştiului şi-a reafirmat ieri intenţia de a demara formalităţile depunerii candidaturii capi­talei României pentru organizarea unor Jocuri Olimpice în 2020 sau 2024. „Ştiu că poate părea un proiect fantezist pentru unii, dar să ştiţi că aşa a fost şi în cazul altor oraşe din lume. Ştiu ce trebuie, ştiu de ce avem nevoie. Primul pas este să construim cât mai repede o sală polivalentă pentru sporturi, apoi un stadion de atletism. Ne trebuie bazin de nataţie, pistă pentru canotaj, sunt la curent cu toate aceste lucruri, nu vorbesc după ureche. Dar sunt ferm convins că toate se pot face, numai să există voinţă şi dorinţă”, a spus Oprescu.

Acesta a afirmat că a discutat deja de mai multe ori pe această temă cu preşedintele COSR, Octavian Morariu, care susţine necon­di­ţionat ideea sa. „Vom candida pentru 2020 sau 2024, iar până atunci trebuie să organizăm şi alte competiţii majore, ca să demonstrăm că ne putem descurca. Nu ştiu deocamdată ce campionate mondiale sau euro­pene vom găzdui, urmează să ne gândim şi să solicităm dreptul de a face asta. Trebuie să visăm ca Bucu­reştiul să devină un oraş olimpic, nu e imposibil aşa ceva.”

×
Subiecte în articol: fotbal intern