x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Naţionala de fotbal se confruntă cu probleme medicale. Ce spune Iordănescu

Naţionala de fotbal se confruntă cu probleme medicale. Ce spune Iordănescu

08 Iun 2015   •   15:20
Naţionala de fotbal se confruntă cu probleme medicale. Ce spune Iordănescu
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images

Naţionala de fotbal a României se confruntă cu mai multe probleme medicale înaintea partidei cu Irlanda de Nord, din preliminariile EURO 2016, a anunţat, luni, selecţionerul Anghel Iordănescu, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată la baza de la Mogoşoaia.

''Pe lista medicului echipei naţionale (Pompiliu Popescu, n. red.) sunt opt probleme, fotbalişti pe care fie nu putem conta pe ei, fie se află în recuperare. Am dorit iniţial să facem o vacanţă activă, cu jucătorii şi familiile lor, în Austria, la munte, dar nu am reuşit. În concluzie, jucătorii au avut doar cinci-şase zile de vacanţă, iar apoi am avut mari probleme în convocarea lor, sosind în şase grupuri diferite. Ultimul nici nu a ajuns încă, fiind alcătuit din Raţ şi Sânmărtean, care se află la Belgrad, pentru recuperare'', a declarat Iordănescu.

Legat de jucătorii cu probleme medicale, Iordănescu a menţionat: ''Pantilimon a plecat deja de la lot, Raţ şi Sânmărtean sunt în tratament, Keşeru şi Gardoş au venit cu gleznele umflate. Ultimii doi au făcut doar antrenamente uşoare, Săpunaru a avut şi el probleme, iar Marica şi Tănase sunt absenţi''.

Selecţionerul a subliniat că meciul de la Belfast este foarte important din perspectiva faptului că se confruntă primele două echipe din grupă, ''e un meci cu mare încărcătură şi pentru noi, dar şi pentru adversari''.

''Adversarii noştri au un avantaj, pentru că au jucat două meciuri de pregătire, cu Qatar şi cu Republica Irlanda. Noi nu am putut să programăm un asemenea joc şi am făcut o partidă amicală cu o echipă de liga a treia (5-0 cu Metaloglobus, n. red.)'', a precizat Iordănescu. Irlanda de Nord a remizat atât cu Qatarul (1-1), cât şi cu Irlanda (0-0).

Întrebat ce ar însemna venirea unor antrenori buni români în campionatul intern pentru echipa naţională, Iordănescu a arătat: ''Victor Piţurcă, Dan Petrescu, Cosmin Olăroiu, Mircea Lucescu dacă a reveni în ţară ar însemna mult pentru tot fotbalul românesc. S-ar garanta astfel că fotbalul românesc merge înainte, într-o perioadă dificilă marcată de instabilitate financiară, de insolvenţă''.

Iordănescu a făcut apel la un program cât mai bun pentru echipa naţională, cu sprijinul forurilor fotbalistice interne: ''FRF şi LPF trebuie să facă totul pentru un calendar bun al echipei naţionale. Etapele nu trebuie să se mai întindă pe trei zile. Fac această precizare fără a intra în disputa câte echipe să rămână în Liga I, 18 sau 14, unde nu mă pronunţ''.

Selecţionerul s-a arătat îngrijorat şi de situaţia stranierilor: ''Mă îngrijorează situaţia antrenorilor români de peste hotare. Mulţi dintre ei sunt la final de contract, alţii îşi caută echipe. Din punct de vedere mental, ei au probleme şi eu trebuie să fac şi cu aceşti jucători un lot care va trebui să învingă''.

Meciul dintre naţionalele Irlandei de Nord şi României va avea loc pe 13 iunie, la Belfast, pe stadionul Windsor Park, în preliminariile EURO 2016.

×
Subiecte în articol: anghel iordanescu nationala de fotbal