x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Nicolae Manea este noul preşedinte al Rapidului

Nicolae Manea este noul preşedinte al Rapidului

10 Ian 2014   •   13:53
Nicolae Manea este noul preşedinte al Rapidului

Nicolae Manea a fost prezentat vineri oficial ca preşedinte al clubului de fotbal Rapid Bucureşti, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate la baza ProRapid.

"Mă reîntorc în Giuleşti, unde totdeauna am considerat că este casa mea. Am fost foarte mulţi ani la Rapid şi vin într-o situaţie care nu de deloc uşoară, dar pentru mine este ceva normal de acum. Niciodată nu am fost la Rapid decât în condiţii grele. Am venit cu sufletul deschis, cu dorinţa mare ca acest club, acest brand care este Rapidul, nu trebuie să piară. Avem destule exemple, echipe cu nume care trebuiau să fie în prima ligă şi au dispărut", a declarat Nae Manea, fost jucător şi antrenor la Rapid de-a lungul anilor.

Manea (59 ani), care a fost în prima parte a sezonului antrenor la nou-promovata Corona Braşov, iar apoi manager al echipei de sub Tâmpa, a precizat că "încă din vară, când Cristescu şi Zamfir au preluat clubul, am fost solicitat să vin la Rapid, dar am spus că nu mai puteam veni, deoarece semnasem contractul cu Corona Braşov şi ar fi fost urât din partea mea, chiar dacă mi-aş fi dorit să vin la Rapid. Le mulţumesc celor de la Corona, pentru că mai aveam încă un an şi jumătate de contract, dar m-au înţeles".

Nicolae Manea, fost jucător la Rapid în perioada 1973-1987 (cu excepţia a şase luni petrecute la Steaua, în stagiunea 1981-1982), a subliniat că nu va aduce alt antrenor la Rapid: "Oricine venea în locul meu dacă ar fi făcut lucrul acesta nu era întreg la minte. Nici nu s-a pus problema. Eu cu Vio (Viorel Moldovan, n. red.) am jucat împreună la Bistriţa, am avut o relaţie foarte bună dintotdeauna, îl apreciez pentru ce a făcut la Rapid până acum".

"Eu sunt călit în a conduce echipe care au probleme, la Bistriţa trei ani am fost într-un stres continuu, pentru că am avut şi nişte ieşiri, am devenit celebru în toată lumea după ce am aruncat cu targa", a adăugat Nicolae Manea, care a reamintit că la Rapid a mai trăit vremuri grele, "dar poate nu aşa de grele ca acum".

Manea a vorbit şi despre posibilitatea ca echipa să fie preluată de un grup de investitori: "Toată lumea aşteaptă să afle cine preia Rapidul. Adrian Zamfir şi Nicolae Cristescu au făcut tot ce le-a stat în putinţă să salveze Rapidul, chiar dacă nu sunt oameni potenţi din punct de vedere financiar. Am fost solicitat să vin ca preşedinte, dar băieţii mei au discutat cu nişte oameni care vor să preia Rapidul, oameni de afaceri serioşi, potenţi, care pot salva echipa. Zamfir şi Cristescu sunt rapidişti adevăraţi şi nu vor lua un leu dacă se vinde echipa, vor ceda acţiunile spre binele Rapidului, pentru a putea să revină la ce a reprezentat odată în fotbalul românesc".

"Suntem în discuţii avansate cu acest grup de investitori, şi-au trimis avocaţii să ia actele, sunt serioşi, vor să facă treabă, iar dacă vor lua clubul vom avea la dispoziţie 5 ani pentru a face o echipă competitivă. Dacă nu se va prelua echipa, va fi destul de delicat", a mai spus Manea, precizând că grupul de investitori străini are un reprezentant român, rapidist, care va fi preşedintele Consiliului de Administraţie.

Nicolae Manea a mai spus că va discuta cu toţi jucătorii care au de primit bani şi le va explica dacă vor să îşi recupereze bani sau dacă vor ca echipa să intre în faliment şi să nu mai ia nimic. "Sper să rezolv problema şi să ne aprobe planul de reorganizare pentru următoarea perioadă. Voi încerca să merg la oameni pe care îi cunosc şi pot să ne ajute, chiar dacă este o situaţie grea în tot fotbalul românesc", a menţionat fosta glorie rapidistă.

Manea a mai spus că va discuta individual cu jucătorii să nu se mai plângă de condiţiile existente la club şi şi-a exprimat speranţa ca până pleacă în pregătiri "să reuşim să le mai dăm nişte bani jucătorilor pentru a avea linişte acolo".

Nae Manea a recunoscut, totodată, că mai sunt jucători care au contracte peste ce poate să ofere Rapid în acest moment şi a subliniat că "ar fi o tragedie dacă n-am promova".

Dacă investitorii vor prelua clubul avem şansă să ieşim din insolvenţă foarte repede, crede Manea, care a discutat cu foşti rapidişti ca Emanuel Dolha şi Emil Dică şi va vorbi şi cu Daniel Niculae să vină la Rapid pentru a pune umărul la revenirea echipei în prima ligă.

Rapid este liderul Seriei I a ligii secunde după prima parte a campionatului.


×
Subiecte în articol: nicolae manea rapid presedinte