x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern O finală pentru uitarea unui sezon aproape ratat.

O finală pentru uitarea unui sezon aproape ratat.

de Dragos Stoica    |    24 Mai 2011   •   21:00
O finală pentru uitarea unui sezon aproape ratat.

In aprilie ’89, tot la Brasov, a batut Steaua, cu 1-0, dupa un gol al lui Hagi. Dar Steaua si Dinamo insemnau pe atunci Lung si Stelea, Dan Petrescu si Klein, Iovan si Andone, Bumbescu si Rednic, Tudorel Stoica si Mateut, Rotariu si Lupescu, Ilie Dumitrescu si Orac, Balint si Vaiscovici, Hagi si Lupu, Lacatus si Raducioiu, Piturca si Camataru! Numai simpla insiruire a acestor nume, care pe acele timpuri jucau deopotriva in semifinale si finale de cupe europene, ar trebui sa-i faca sa transpire pe actualii inlocuitori, capabili doar de locurile cinci si sase in ierarhia Ligii 1.

'Nu ma intereseaza Cu­pa ca trofeu, dar imi doresc sa o ba­tem pe Dinamo', este cugetarea fi­lo­sofica emanata saptamana trecuta de Gigi Becali, cel care raspunde de destinele Stelei in ultimii ani cu banii facuti din speculatii imobiliare. De partea cealalta, Ioan Andone, posibil aflat acum inaintea ultimului sau meci pe banca 'alb-rosilor', incearca o abordare mai adecvata: 'Toti dinamovistii trebuie sa se gandeasca numai la acest trofeu! Imi doresc din tot sufletul sa le facem o bucurie su­porterilor si sa ne intoarcem cu Cupa in Stefan cel Mare, alaturi de cele 36 de autocare care vor insoti echipa!'.

Prime speciale pentru dinamovisti
Elevii lui Ioan Andone vor beneficia de prime mai mari cu ocazia finalei de la Brasov, dupa ce unul dintre sponsorii principali ai 'cainilor', Ionut Negoita, a decis sa suplimenteze fondul de premiere: 'E un meci important si prin prisma faptului ca nu ocupam un loc foarte bun in clasamentul Ligii I, dar si pentru ca intalnim Steaua. E vorba de o suma consistenta, cateva zeci de mii de euro. Sper ca dinamovistii sa-mi ia banii si sa inscrie un gol mai mult decat Steaua'. Ambele echipe au ajuns de ieri la Brasov. Daca Dinamo s-a cazat chiar in centrul orasului, la hotelul Aro, stelistii au preferat linistea din Timisul de Jos, ultima localitate de pe DN1 aflata inaintea orasului de sub poalele Tampei. La partida din aceasta seara vor lua parte mai multi impresari interesati de jucatorii celor doua formatii, principala miza constituind-o mijlocasul dinamovist Gabriel Torje (foto), intens monitorizat in ultima vreme de Hamburg. Accesul in Stadionul Tineretului va fi permis de la orele 17:30, urmand ca finala sa fie precedata de un spectacol de sunet si lumini, care va dura o jumatate de ora.

×
Subiecte în articol: fotbal intern