x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Oficial! Mihai Teja, noul antrenor al FCSB

Oficial! Mihai Teja, noul antrenor al FCSB

de Theodora Şutiu    |    26 Dec 2018   •   21:45
Oficial! Mihai Teja, noul antrenor al FCSB

Mihai Teja (40 de ani) va fi antrenorul FCSB până în vara lui 2020. Tehnicianul, care a mai fost și la naționala de tineret U21 a României, dar și la Dinamo, a acceptat oferta lui Gigi Becali şi este convins că deţine cheia succesului pentru a scoate echipa din "criza" în care a lăsat-o Nicolae Dică. În ultimul meci din tur, roş-albaştrii au pierdut în faţa liderului CFR Cluj cu 0-2, înfrângere care l-a convins pe latifundiarul din Pipera să îl demită pe „Dicanio”.

"Bineînţeles că îl pun pe Mihai Teja! E băiat cuminte şi ne va duce departe!”, a spus Becali la un post TV. Deşi nu are clauză de reziliere, Teja nu poate părăsi oricum gruparea ardeleană. Patronul Ioan Mărginean i-a transmis că poate pleca la o altă echipă mai bună doar dacă va lua cu el și un jucător de valoare, contra cost, pentru a ajuta clubul să iasă din insolvență. Conform primelor informaţii apărute în presă, tehnicianul ar vrea să îi aducă pe Antoni Ivanov (23 de ani) și Boubacar Fofana (29 de ani), deşi patronul FCSB i-ar dori pe Carlos Fortes (24 de ani) și pe Iulian Cristea (24 de ani).  

Tehnician de mâna a doua?

Chiar dacă este mult mai experimentat decât Nicolae Dică, Teja a pregătit în postura de antrenor principal doar la echipe mici, cu obiective pe măsură. Cea mai recentă provocare a lui Teja, banca lui Gaz Metan, s-a dovedit a fi una de succes în special pentru că medieşenii au câştigat meciurile contra echipelor fără pretenţii. În meciurile ”tari”, Gaz Metan are palmares negativ.

Astfel, cu Teja pe bancă, ardelenii au două victorii contra echipelor care sunt în acest moment pe locuri de play-off. Gaz Metan a reuşit trei egaluri, două cu CFR şi unul cu Viitorul, în rest a fost învinsă: de două ori de FCSB, o dată de Craiova, Astra şi Sepsi.

 

Teja va avea la FCSB un salariu lunar de 10.000 de euro, adică exact contractul lui Nicolae Dică în actualul sezon, dacă va califica echipa în grupele Europa League

 

"Nu e un balaur CFR. Au făcut echipă frumoasă, dar FCSB poate câştiga titlul, nu sunt multe puncte, se înjumătăţesc. CFR a fost mai bună în meciul direct, dar nu e jucat campionatul"

- Mihai Teja

 

 

 

×
Subiecte în articol: mihai teja fcsb gigi becali