x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Olguţa Vasilescu: Construcţia noului stadion de fotbal din Craiova va fi finalizată până la sfârşitul anului

Olguţa Vasilescu: Construcţia noului stadion de fotbal din Craiova va fi finalizată până la sfârşitul anului

07 Iul 2016   •   21:51
Olguţa Vasilescu: Construcţia noului stadion de fotbal din Craiova va fi finalizată până la sfârşitul anului

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat joi că, până la sfârşitul acestui an, va fi finalizată construcţia noului stadion de fotbal care se ridică pe locul fostului "Ion Oblemenco", iar suprafaţa de joc va fi gata în februarie - martie 2017.

"Aşa cum am anunţat, construcţia va fi finalizată la sfârşitul anului, iar suprafaţa de joc va fi gata în februarie - martie 2017, când va fi făcută şi recepţia. Nu este nimic schimbat faţă de ceea ce am anunţat deja. Nu se poate pune gazonul mai repede, având în vedere ca macaralele nu pot fi scoase din mijlocul construcţiei până la finalizarea ei", a scris Vasilescu joi, pe pagina de facebook.

Primarul Craiovei a mai anunţat că s-a început montarea tribunelor.

"Firma a lucrat extraordinar de repede, mai repede decât orice firmă care a lucrat până acum în Craiova şi nu ne-a făcut surpriza neplăcută de a avea un stadion după 17 ani de la începerea lucrărilor, aşa cum s-a întâmplat cu Polivalenta (n.red.: Sala Polivalentă din Craiova). Cei care se jurau acum trei ani că minţim şi eu şi Ponta şi Dragnea şi că nu va fi construit niciun stadion în Craiova acum speră să nu se termine lucrarea la timp, ca să poată scrie măcar că s-a întârziat, de parcă ar conta reputaţia mea şi nu ceea ce rămâne oraşului... Restul e can-can!", a mai scris Olguţa Vasilescu.

Noul Complex sportiv din Craiova, care se ridică în locul Stadionului 'Ion Oblemenco', reprezintă o investiţie de circa 50 milioane de euro şi este finanţată de Guvernul României prin Compania Naţională de Investiţii. Complexul sportiv va avea în componenţă un stadion conceput pentru a putea găzdui competiţii europene şi internaţionale de fotbal şi va putea fi folosit şi pentru alte tipuri de sporturi: rugby, oină, hochei pe iarbă, minihochei sau fotbal american. Aici se vor putea organiza şi concerte, târguri, expoziţii, evenimente culturale sau sociale.

Stadionul, cu un regim de înălţime P+4E, va avea 30.854 locuri pentru spectatori (inclusiv 624 locuri pentru presă, 222 locuri pentru persoane cu dizabilităţi şi 2.186 locuri VIP), o suprafaţă a terenului de 76.971 mp, suprafaţa construită la sol de 21.720,7 mp şi suprafaţă construită desfăşurată de 41.608,2 mp. Ca amenajări exterioare, proiectul prevede platforme de acces pietonal şi zone verzi, căi de acces auto distincte pentru diferitele categorii de utilizatori, 1.200 de locuri de parcare în interiorul complexului şi minimum 2.000 de locuri pe o rază de maximum 2 km.

Firma constructoare a stadionului este CON-A, care s-a ocupat şi de lucrările de demolare a vechiului stadion.

Sursa: AGERPRES

×