x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Operaţiunea spălarea

Operaţiunea spălarea

de Mihai Igirosanu    |    26 Sep 2011   •   21:00
Operaţiunea spălarea

La o zi dupa ce presedintele CCA, Vasile Avram, a fost retinut pentru 29 de zile, liderul Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, a tinut sa iasa in fata mass-media si sa-si exprime punctele de vedere referitoare la ultimele evenimente penale din arbitrajul romanesc: 'Eu nu cred in vinovatia lui Vasile Avram. De-a lungul timpului, l-am vazut in acti­vitatea privata asigurand o protectie speciala familiei lui. Comportamentul lui a fost fara nici un semnal ca ar putea participa la evenimente altele decat cele regulamentare. Din punct de vedere administrativ, nu am ce sa-i reprosez. Pentru erorile pe care le comitem, suntem direct respon­sabili. Eu sa ma tem? Ati vrea voi! Va spun si cat avea Vasile Avram salariu, 13.250 de lei brut, la care se adauga 25% sporuri de vechime, pentru opt ore pe zi, 40 de ore pe saptamana. Fotbalul romanesc este painea saracului, in spatele caruia stau sute de mii de ore din partea tuturor celor din fenomen', si-a inceput pledoaria omul numarul 1 de la Casa Fotbalului.

Totusi, 'Nasu’' a precizat clar ca Vasile Avram nu are sanse de a mai aparea, ca oficial, in fotbalul romanesc: 'Daca va fi gasit nevinovat, Avram nu mai poate reveni in arbitraj, fapta e consumata. Ca si Costica (n.r. – fostul presedinte al CCA, Gheorghe Constantin) nu mai poate reveni in arbitraj. Nici peste zece ani nu vor mai fi reabilitati in fata opiniei publice, chiar daca nu au gresit. Eu nu vreau sa ma implic si sa influentez, ca nu am cum. Oricum, in momentul in care facem astfel de acuzatii trebuie sa avem si probe'.

Mircea Sandu a mai avut si o sugestie pentru cei de la DNA: 'De ce nu se fac flagranturi? Din cate stiu eu, e cea mai buna modalitatea de a prinde pe cineva. si gata! Marius Avram este un baiat extraordinar, cred ca va trece peste problema asta. Cu siguranta, stadionul ii va striga sa se duca la puscarie, asa cum o sa imi strige si mie, cum i-a strigat si lui Gigi Becali'.

Relatia cu Terbea
Mircea Sandu a tinut sa ofere detalii sI in privinta relatiei pe care o are cu celalalt retinut in urma anchetei DNA-ului, omul de afaceri din Targu-Mures, Sorin Terbea: 'Relatia cu domnul Terbea e destul de intamplatoare, in sensul ca ne-am intalnit la se­din­tele Comitetului Executiv. Nu am vazut sa aiba loc intalniri ascunse intre domnul Terbea si domnul Avram. Domnul Terbea e membru ales din partea fotbalului in sala. Pe toata perioada anchetei e suspendat. Sunt surprins ca o plimbare cu elicopterul poate reprezenta primire de foloase necuvenite intre doua persoane private. Eu, daca ma duc la Cluj si ma ia cu masina un reprezentant al unui club, reprezinta un act de coruptie? Ma intreb daca ma mai duc la inaugurarea stadionului de la Cluj', a spus Sandu.

×