x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Pandurii Târgu Jiu rămâne în Liga I, în locul lui Internaţional Curtea de Argeş

Pandurii Târgu Jiu rămâne în Liga I, în locul lui Internaţional Curtea de Argeş

15 Iul 2010   •   00:00

Pentru Pandurii Târgu Jiu, ocuparea locului 15 într-o ediţie de campionat nu înseamnă că în sezonul următor va evolua în eşalonul secund. Pentru a doua oară în ultimii patru ani, clubul patronat de Marin Condescu scapă de retrogradare datorită problemelor financiare ale altor grupări.

La finalul ediţiei 2005-2006, Pandurii a "fentat" Liga a II-a după ce Sportul Studenţesc, echipă clasată pe locul patru, nu a primit licenţa din cauza unor datorii. Gorjenii au revenit atunci în Liga I, din postura de "prima echipă sub linie". Condescu a încercat aceeaşi manevră şi în 2010, când echipa sa a ocupat din nou locul 15, primul retrogradabil.

Mai întâi a sperat că una dintre echipele clasate mai sus de locul 15 nu vor primi licenţa. Apoi a contestat dreptul de participare în Liga I al nou-promovatei FCM Târgu Mureş. Cum acestea nu au reuşit, gorjenii au scos "asul din mânecă" cu opt zile înainte de startul ediţiei 2010-2011: Internaţional Curtea de Argeş, locul 14 la finalul sezonului trecut, s-a retras din campionat din cauza problemelor financiare, iar şefii de la LPF s-au grăbit să oficializeze revenirea Pandurilor în prima ligă.

"Discuţiile s-au finalizat, Pandurii Târgu Jiu e oficial în Liga I. Ieri şi azi au avut loc discuţiile şi, conform regulamentului, Pandurii a luat locul echipei Internaţional Curtea de Argeş. Nu avem cunoştinţă dacă a fost vorba şi de o sumă de bani. Totul s-a desfăşurat conform regulamentului şi Pandurii vor juca în Liga I. Toate actele au fost depuse la Liga Profesionistă de Fotbal, totul e în regulă", a declarat joi preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, pentru agenţia Mediafax.

Neretrogradarea locului 15 a devenit deja o tradiţie în Liga I. În 2007, Ceahlăul s-a salvat deoarece formaţia Delta Tulcea, care promovase matematic din Liga a II-a, nu şi-a depus la timp dosarul pentru obţinerea licenţei. Anul trecut, Gaz Metan Mediaş a rămas în Liga I deoarece FC Argeş a fost retrogradată din cauza implicării finanţatorului echipei piteştene, Cornel Penescu, în scandalul de corupţie din fotbalul românesc.

Miza afacerii: aproape 1,5 milioane de euro
Surse din cadrul clubului din Curtea de Argeş au declarat că discuţiile dintre cele două părţi au început în urmă cu două săptămâni. Conform înţelegerii, banii pe care Pandurii ar urma să-i încaseze din drepturile de televizare pentru sezonul viitor, 1.450.000 de euro, vor reveni în totalitate patronului lui Internaţional, Benone Lazăr. În schimb, antrenorul argeşenilor, Ionuţ Badea, ar urma să preia conducerea tehnică a Pandurilor.

Există voci care spun că cele două cluburi nu au făcut doar schimb de locuri, ci chiar vor fuziona. Cert este că Internaţional Curtea de Argeş va juca, vineri, un meci de pregătire la Târgu Jiu cu Pandurii, de la ora 11:00. "Este adevărat că va fi o fuziune cu Pandurii şi nu vom mai juca în Liga I. Meciul de vineri va fi, practic, unul de socializare", a declarat unul dintre jucătorii argeşeni, sub protecţia anonimatului.

×
Subiecte în articol: stiri