x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Patronul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, audiat la DNA

Patronul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, audiat la DNA

26 Sep 2011   •   12:01
Patronul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, audiat la DNA

Patronul Universitatii Craiova, Adrian Mititelu, s-a prezentat, astazi, la Directia Nationala Anticoruptie. Potrivit gsp.ro, surse judiciare sustin ca oficialul oltean a fost invitat de procurori in legatura cu dosarul referitor la dezafilierea Craiovei.

DNA investigheaza in prezent al doilea caz major de coruptie din arbitrajul romanesc, in care este implicat presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram. Acesta a fost arestat, duminica, de o instanta a Tribunalului Bucuresti. Mandat de arestare preventiva a primit si omul de afaceri Sorin Terbea.

Potrivit DNA, in 21 mai 2011, Vasile Avram, supervizor la meciul FCM Targu Mures - Universitatea Cluj, din ultima etapa a campionatului trecut, ar fi primit de la Terbea, prin intermediari, suma de 19.000 de euro, in scopul delegarii unor arbitri agreati de formatia muresana in sezonul 2011/2012.

Federatia Romana de Fotbal a anuntat, la 20 iulie, ca gruparea Universitatea Craiova a incalcat grav statutul federatiei, astfel ca a fost exclusa provizoriu de Comitetul Executiv pana cand masura va fi validata de Adunarea Generala a FRF.

Universitatea Craiova a refuzat sa-si retraga actiunile in instantele civile impotriva Federatiei Romane de Fotbal, iar Comitetul Executiv al FRF a decis dezafilierea clubului.

Presedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat ca decizia Comitetului Executiv de a exclude clubul Universitatea Craiova a intrat imediat in vigoare, singura posibilitate ca aceasta hotarare sa fie anulata fiind in cadrul votului Adunarii Generale din martie sau aprilie 2012.

Dupa dezafiliere, jucatorii Universitatii Craiova au devenit liberi de contract si au plecat gratis la alte echipe.

Universitatea Craiova a retrogradat in Liga a II-a la finalul sezonului trecut. Finantatorul Adrian Mititelu este in conflict cu presedintele LPF, Dumitru Dragomir, cu selectionerul Victor Piturca si cu alti oameni de fotbal. Mititelu a deschis mai multe actiuni in instanta, contestand unele decizii ale comisiilor FRF si LPF luate in defavoarea clubului sau. Totodata, Mititelu sustine ca a depus plangeri la Parchet si la DNA impotriva unor oameni de fotbal, pe care ii acuza de constituire in "grup infractional" in scopul controlarii fotbalului romanesc.

×