x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Piţurcă promite un joc ofensiv contra Andorrei, deşi "va fi foarte greu"

Piţurcă promite un joc ofensiv contra Andorrei, deşi "va fi foarte greu"

10 Oct 2013   •   20:23
Piţurcă promite un joc ofensiv contra Andorrei, deşi "va fi foarte greu"

Victor Piţurcă a declarat că va fi dificil ca naţionala României să marcheze multe goluri Andorrei, care a făcut, în opinia tehnicianului român, un salt calitativ important în ultima perioadă, dar promite că tricolorii vor evolua ofensiv vineri seară.

"Noi am dori să câştigăm la un scor mult mai mare decât la Bucureşti (n.r. - 4-0). E foarte dificil de marcat multe goluri, dar dacă vom avea un început de meci foarte bun şi vom reuşi să înscriem repede, putem să marcăm goluri mai multe. Echipa din Andorra a făcut în ultimul timp un salt calitativ din punct de vedere al jocului destul de evident şi este foarte greu să înscrii foarte multe goluri. Nici Olanda, o echipă excepţională, nu a reuşit să înscrie foarte multe goluri. Vom încerca să jucăm cât mai ofensiv", a declarat Piţurcă în conferinţa de presă oficială.

Selecţionerul a dezvăluit că va efectua 3-4 schimbări în echipă la meciul următor, cu Estonia, pentru că a învăţat din experienţă că e foarte greu ca "tricolorii" să joace în acelaşi ritm două partide.

Referindu-se la celelalte partide din grupa D, Piţurcă este convins că naţionala Olandei joacă la victorie toate meciurile pe care le dispută: "Nu ne ajută pe noi naţionala Olandei cu nimic. Olanda are jocurile ei, au nevoie de victorii tot timpul, indiferent că e meci oficial sau amical. Olanda cu siguranţă va dori să câştige, e foarte important pentru ei. Dacă vor pierde nu va fi bine pentru ei. Poate să şi piardă cu ungurii mâine seară, ăsta e fotbalul. Dar ei îşi vor dori să câştige. Noi trebuie să ne câştigăm meciurile noastre", a spus Piţurcă.

Naţionala României joacă vineri seară, la ora 21.30, pe Estadi Comunal, cu Andorra, penultimul meci din grupa D a preliminariilor CM 2014, şi îşi va încheia seria de partide pe 15 octombrie, la ora 21.00, când va întâlni, pe Arena Naţională, Estonia.

Pentru a se clasa pe locul doi în grupă, care duce la baraj, echipa României are nevoie de victorii în cele două partide, iar Ungaria să nu câştige în deplasare contra Olandei. De asemenea, în cazul în care Olanda nu pierde, marţi, nici în Turcia, atunci echipa antrenată de Victor Piţurcă va ocupa a doua poziţie în clasament fără a mai conta numărul de goluri.

Dacă Turcia va câştiga ambele meciuri rămase, cu Estonia (vineri, în deplasare) şi Olanda (marţi, pe teren propriu), atunci România va avea nevoie de două victorii la o diferenţă totală de şapte goluri în plus faţă de cele obţinute de selecţionata pregătită de Fatih Terim.

×