x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Piţurcă: "Şansele de a continua la Craiova sunt sub zero!"

Piţurcă: "Şansele de a continua la Craiova sunt sub zero!"

12 Ian 2011   •   18:53
Piţurcă: "Şansele de a continua la Craiova sunt sub zero!"

Îndepărtat de la conducerea echipei Universitatea Craiova cu mare scandal, Victor Piţurcă a organizat în această seară o conferinţă de presă în care a vorbit despre motivele pentru care s-a ajuns în această situaţie nedorită.

În primul rând, fostul de-acum antrenor al oltenilor a ţinut să anunţe în mod oficial că şansele de a continua la Universitatea sunt sub zero. Iată ce a spus Piţurcă:

"Nu am venit la Craiova să-i iau echipa lui Mititelu, dacă aş fi vrut, i-aş fi spus de la început că vreau să fiu investitor. Nu am venit să-i fur echipa lui Mititelu, nu am avut de gând niciodată acest lucru, nu am discutat cu nimeni despre asta. Am venit să muncesc, să facem o treabă bună şi să ştiţi că erau toate şansele să se întâmple asta dacă aveam un om cu caracter, un om cu personalitate, care să vorbească faţă în faţă cu mine. Eu am venit cu sufletul curat, am vrut să ajut echipa. Dacă cineva mi-ar spune că este interesat să preia clubul, eu l-aş îndruma spre Mititelu. Echipa nu se poate lua, decât dacă Mititelu vrea să o vândă.

A fost o surpriză mare şi neplăcută pentru mine ceea ce s-a întâmplat azi, un moment care duce mult înapoi fotbalul românesc şi mai ales culorile alb-albastre, care sunt târâte într-un astfel de scandal care nu înţeleg de ce are loc.

Cel puţin un an am fost sunat de Mititelu zilnic pentru a prelua echipa. Răspunsul meu a fost mereu nu, pentru că Mititelu nu dispunea de o situaţie financiară solidă. După perioada Steaua m-a bombardat iar cu telefoane şi mesaje, am avut discuţii cu el, şi m-a convins să vin la Craiova spunîndu-mi că va încheia afacerea vieţii lui.

Eu nu am venit la Craiova numai pentru Adrian Mititelu. Era o persoana disperată, care ar fi făcut totul ca să vin aici. Cînd discuţi cu el îţi dă senzaţia că vrea să facă numai bine, dar m-am înşelat. Eu am venit pentru Craiova, pentru suporteri, am fost convins că împreună cu Mititelu voi face treabă bună. A început bine, dar se termină aşa cum vedeţi.

Situaţia financiară era dezastruoasă, jucătorii nu-şi primiseră salariile de peste 5-6 luni. Angajaţii clubului nu luaseră banii de 10 luni. Sportiv, Craiova era într-o situaţie gravă, perspectivele erau sumbre. Nu ştiu dacă pînă la finalul turului făcea mai mult de 10 puncte. Asta era realitatea.

I-am zis clar că vin numai dacă e o sumă de bani pentru salarii, mie nu-mi place să lucrez cu jucători nemulţumiţi. Am venit cu banii mei, am rezolvat problemele jucătorilor pe 4 luni de zile, în fiecare lună am suportat aceste cheltuieli. Acum, Mititelu vrea să mă escrocheze şi de banii mei, nu numai că nu-şi poate onora obligaţiile din contract!

Banii au venit pînă acum numai de la mine şi din încasările de la meciuri. Aceste încasări intrau în buzunarul lui Mititelu, iar eu nu am acceptat asta. Asta probabil a fost prima ruptură între noi. I-am zis lui Cristescu să folosim banii aceştia la datoriile vechi care erau de plătit şi pe care le-am eşalonat pentru că erau imense. De aici a început conflictul lui cu Silvian Cristescu.

Pe plan sportiv, am adus echipa la un anumit nivel, am reuşit jocuri excelente, dar am pierdut acasă şi din cauza lotului subţire valoric. Cînd s-au accidentat 2-3 jucători am şi avut probleme. Din cauza asta şi a arbitrajului am pierdut 10-12 puncte. Eu nu am putut face minuni în cîteva luni. Nici nu sînt Mesia, nici nu am avut noroc. Dacă eram pe locul 5, omul Mititelu avea acelaşi caracter şi lucrurile se întîmplau la fel, nu era vorba de altceva.

A venit finalul turului, eu vedeam că situaţia e critică, am vorbit cu el să facă rost de bani pentru că se terminaseră. I-am zis că are obligaţie prin contract să depună în contul clubului 5 milioane de euro. Acum declară că nu are obligaţii financiare. Atunci de ce a făcut lucrurile astea?

Mai grav e că jucătorii extracomunitari nu mai pot evolua, Lopes, Wobay, Dilevski, pentru că Mititelu nu a plătit dările către stat şi ei nu mai au drept de muncă. Jucătorii mi-au zis că e mai bine să depună memorii pentru că în cazul în care eu plec, ei nu mai vor să rămînă. În aceste condiţii, Mititelu n-a făcut nimic!

Cum conduceam eu Craiova cînd eu stăteam să aştept după ce gîndeşte Mititelu? Eu am vrut să scot clubul din criză dar nu am putut! Am aşteptat un răspuns de la el, iar el s-a supărat că am făcut acea masă, pentru că a fost ideea lui şi el trebuia să facă asta, nu eu. Dacă el s-a sculat la ora 2, ce să fac eu? Dimineaţa avea telefonul închis. Să te superi într-un moment ca acela, să-ţi iei jucăriile şi să pleci...

După care el a început injuriile la adresa mea în mass-media, nişte minciuni, invenţii de îţi stătea mintea în loc. Pe mine nu mă chema să stau de vorbă, dar îl chema pe Costeşin să se descarce la el: "Asta e tactică, mă Ovidiu?". El îşi dădea cu părerea de tactică!

Eu ştiu cu cine am de-a face. Dacă şi cînd e un contract ferm, cu obligaţii, sînt suspendat... nici măcar nu are bunul simţ să spună "Te-am dat afară!". M-a suspendat şi ce face Mititelu acum? Mă cercetează pentru abateri disciplinare! Să vedem cu ce vine.

Puteam încheia pe cale amiabilă, dar el a început să facă scandal în presă, a dat telefoane jucătorilor să nu se prezinte azi la cantonament. Pe cei care au venit, i-a ameninţat. Ăsta e comportament de patron, de preşedinte? Aşa vrea să se impună el?

Suporterii mi-au zis de la început "Să nu plecaţi, ăsta e sărac, n-are bani, dar să nu lăsaţi Craiova!". Acum văd şi eu. Ăsta e adevărul. Oamenii ştiu cine e el.

Eu cred că mai mult de 8 milioane de dolari, banii lui, nu a investit în Craiova. Asta fără ce mai are de plătit la stat, vreo 4 milioane. Sînt bani mulţi, dar să nu spunem că a investit 30 de milioane, că nu e adevărat.

S-a vehiculat că vreau să-i iau eu echipa. Eu nu am venit pentru asta la Craiova. Dacă voiam, veneam şi îi spuneam direct. Nu am avut de gînd şi nu am discutat asta cu nimeni. Eu am vrut să muncesc, să facem o treabă bună, Oltenia să revină în prim planul fotbalului românesc. Erau toate şansele să se întîmple aşa, dacă el avea un caracter solid şi vorbea cu mine. El mi-a dat un mesaj "În condiţiile astea nu mai putem lucra împreună!".

L-a deranjat că i-am zis să plătească datoriile pentru că avem nevoie de bani pentru salarii, cantonamente. Dacă venea şi vorbea cu mine, poate mă mai păcălea, mai dădeam eu nişte bani.

Când i-am trimis înştiinţare să plătească datoriile, mi-a dat mesaj "Vrei să-mi iei familia, nevasta, casa? Dacă n-ai avea pandaliile astea, ai fi băiat bun". Care pandalie? Eu n-am avut nici una! Pe el l-a înnebunit că eu nu i-am răspuns în mass-media.

Jucătorii sînt la pămînt. Mititelu a semnat cu ei nişte hîrtii care nu sînt valabile fără semnătura mea. Ei mă sună şi-mi spun că îi dă afară, îi scoate din echipă. Ei ştiu că dacă nu aş fi venit eu, alta era situaţia. Jucătorii nu vor avea bani, pentru că nu există bani! Dacă e vreo matriţă să se fabrice bani, probabil vor fi, altfel nu. Nu sînt bani la nivelul de 50-100 de milioane de lei vechi.

Mititelu avea să-i dea lui Stoica 400.000 de dolari. I-a dat drumul jucătorului şi el a renunţat la bani pentru că voia să plece cu orice chip de aici. I-a mai băgat şi clauză că n-are voie să joace în România. Pleacă la arabi, nu-i prelungesc contractul, vine în ţară. Ce voia Mititelu? Să se roage Dorel Stoica de el să-l ia la Craiova? După aia îi cerea un milion de euro că s-a dus la Steaua! E normal aşa ceva?"

×
Subiecte în articol: u craiova victor piturca