x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Poloiştii merg la Mondiale

Poloiştii merg la Mondiale

de Vlad Ionescu    |    02 Aug 2010   •   00:00
Poloiştii merg la Mondiale

Reprezentativa de polo a României s-a clasat pe locul cinci la Cupa Mondială, competiţie care a avut loc săp­tămâna trecută la Oradea, rezultat în urma căruia şi-a asigurat califica­rea la Campionatul Mondial de anul viitor din China.

La ediţia preceden­tă, în 2006, România ocupase locul şase. Ieri, în meciul decisiv, tricolorii au întâlnit Australia, pe care au învins-o cu scorul de 9-5 (1-1, 3-1, 2-2, 3-1). Golurile echipei noastre au fost marcate de Andrei Iosep (foto) - 3, Dimitri Goanţă - 2, Tiberiu Ne­grean, Niculae Diaconu, Andrei Bu­şilă şi de Ramiro Georgescu - câte unul.

Jucătorii antrenaţi de Istvan Kovacs i-au dedicat victoria preşedintelui Federaţiei Române de Polo, Ana­tolie Grinţescu, care a împlinit 71 de ani chiar în ziua meciului.
"Le mulţumesc băieţilor că au luptat pentru România, dar şi pentru un frumos cadou de ziua mea. Sper că va fi bine la Mondiale. Nu m-am temut că nu ne vom califica, dar jocul e joc şi se putea întâmpla orice", a declarat Grinţescu.

La această ediţie a Cupei Mondiale, echipa României a înre­gis­trat următoarele rezultate: 26-1 cu Iran, 11-9 cu Australia, 8-14 cu Spa­nia (în grupa A), 12-14 cu SUA (în sferturi), 26-4 cu Iran şi 9-5 cu Austra­lia (în turneul pentru locurile 5-8). Unul din cei doi arbitri care au condus meciul România - SUA, rusul An­­drei Şaidakov, a fost suspendat după ce oficialii au constatat că 29 din cele 36 de decizii pe care acesta le-a luat au fost împotriva tricolori­lor.

Peste mai puţin de o lună, po­loiştii noştri vor participa la turneul final al Campionatului European, care va avea loc la Zagreb (29 august-11 septembrie). Ei fac parte din grupa A, alături de Muntenegru, Croaţia, Italia, Spania şi Turcia, în timp ce în grupa B au fost repartizate Serbia, Ungaria, Germania, Grecia, Rusia şi Macedonia. "Sper să trecem cu bine de aceas­tă grupă grea şi să ne califi­căm în pri­mele opt echipe ale continentului", a declarat Anatolie Grinţescu.

×
Subiecte în articol: stiri