x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Povestea de viaţă a fotbalistului care a murit duminică pe teren

Povestea de viaţă a fotbalistului care a murit duminică pe teren

05 Aug 2012   •   10:33

Chinonso Henry Ihelewere a venit la doar 16 ani si 5 luni in Romania. A fost adus de fostul antrenor al Farului Constanta, alaturi de alti trei jucatori.

"Am urmarit in trei zile vreo 450 de tineri jucatori la lucru. Dintre ei i-am ales pe acesti fii, pe Uhce, Mansour, Kehinde si Chinoso. Au calitati extraordinare, si fizice si tehnice, dar sunt neslefuiti. In Nigeria se joaca totusi doar un fotbal unsprezece la unsprezece. Fara idei tactice sau scheme", explica Ion Marin, intr-un interviu pentru Gazeta Sporturilor din 2007.

Pentru a-i putea aduce in tara, Ion Marin a trebuit sa le devina tata. Mai precis tutore, pentru ca jucatorii erau minori. "Parintii lor au inteles ca pentru copii este o mare sansa sa ajunga sa joace in Europa. Ca sa poata semna contracte cu noi, ar fi trebuit sa se mute aici cu familiile. Asa este legea pentru minorii care nu vin din comunitatea europeana. Dar am gasit o solutie, am devenit tatic la 52 de ani. De fapt, sunt tutorele copiilor. Eu si clubul ne ocupam de tot pentru ei, de cazare, hrana, educatie, salarii. Iau deja lectii de limba romana, iar din ianuarie vor merge la liceu. Au semnat deja contracte de juniori cu Farul. Sunt cuminti, trimit regulat bani si acasa. Iar din iarna vor incepe sa faca pregatire cu echipa mare", declara Marin.

×
Subiecte în articol: mort Nigeria infarct fotbalist