x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Preşedintele FRF, Mircea Sandu, audiat la DNA!

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, audiat la DNA!

07 Iul 2011   •   07:08
Preşedintele FRF, Mircea Sandu, audiat la DNA!

Presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, s-a prezentat, in aceasta dimineata, la Directia Nationala Anticoruptie, in urma dezvaluirilor facute in ultimele zile, privind o tentativa de coruptie in Liga 1. Procurorii DNA fac cercetari in urma unor declaratii potrivit carora patronul Politehnicii Timisoara ar fi vrut sa mituiasca arbitri.

"Am avut o convocare astazi si le-am declarat procurorilor ceea ce am auzit acum cativa ani de zile intr-o prezentare a unui sponsor sau la o gala, nu mai tin minte precis, ca se discuta faptul ca cineva ar fi lansat ideea ca Iancu ar fi vorbit si s-ar fi exprimat in diverse cercuri ca are niste bani pentru Liga si CCA ca sa castige un campionat. Da, era vorba de 1.500.000 (euro, n.r.) pentru liga si 500.000 pentru CCA. Dar eu vorbesc cu ani in urma, nu e vorba de anul acesta, e vorba de trei-patru ani in urma", a declarat Sandu la iesirea din sediul DNA.



Sandu a fost citat pentru a fi audiat in acest dosar in care procurorii anticoruptie s-au sesizat dupa ce presedintele FRF a declarat cotidianului ProSport ca patronul Politehnicii Timisoara, Marian Iancu, "se pregatea sa dea 1,5 milioane de euro la liga si 500.000 la arbitri" pentru ca formatia sa sa castige titlul sezonul trecut.

Presedintele FRF a venit la sediul DNA in jurul orei 10:00.

Si Gigi Becali a fost citat pentru a fi audiat ca martor in acest dosar, finantatorul stelist declarand ca se va prezenta numai cand va dori si nu le va spune nimic procurorilor anticoruptie, anunta Mediafax.

"Eu ma duc cand vreau eu, iar daca vreau nici nu ma duc. Mi-a venit citatie de martor. Se stie foarte bine ca pe mine ma cheama degeaba, pentru ca eu ce vorbesc cu voi, vorbesc cu voi, ce vorbesc si ce ma cert, ma cert cu cine ma cert. La niciun procuror si la niciun DNA, in viata mea nu voi da nicio declaratie, nu daca ma cheama, daca imi taie si capul, eu nu dau declaratii impotriva oamenilor, eu nu fac rau la nimeni. Chiar daca e, e posibil sa ma duc, nu maine, ci cand vreau eu, ca eu sunt Gigi Becali. Le voi scrie atat: «Nu ma mai chemati in viata voastra, pentru ca eu ma trag din familie de Becali, care nu scrie si nu declara nimic si, daca vreti, dati-mi o hartie si scriu acolo: tot ce fac eu in discutiile mele publice, imi place sa le fac, glumesc, rad, zic ce vreau eu. Nu va spun nimic voua din ce stiu, nici daca ma impuscati in cap». Semnez si plec ca sa inteleaga o data pentru totdeauna ca nu e nevoie sa ma cheme la DNA niciodata. Daca exista nereguli in fotbal, niciodata nu se curata cu declaratia lui Becali", a declarat finantatorul FC Steaua, ieri, la GSPTv.

In acest dosar a fost audiat, miercuri, la DNA si presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram, dupa ce Gigi Becali a afirmat despre el ca i s-a propus o suma de bani din partea unui conducator de club pentru arbitraje favorabile in Liga 1.

FC Timisoara a terminat editia trecuta a campionatului pe locul doi, dupa campioana Otelul Galati, insa gruparea banateana a fost retrogradata in Liga a II-a din cauza faptului ca FRF nu i-a acordat licenta pentru sezonul viitor. Aceasta decizie a dus la un conflict intre Marian Iancu si Sandu, primul acuzandu-l pe seful FRF ca se afla in spatele retrogradarii echipei sale.

×
Subiecte în articol: sandu becali frf mircea sandu sandu dna