x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Protest al "insularilor" la meciul de adio al lui van Bronckhorst

Protest al "insularilor" la meciul de adio al lui van Bronckhorst

26 Iul 2010   •   00:00
Protest al "insularilor" la meciul de adio al lui van Bronckhorst
Sursa foto: /AS.com

Jucătorii de la Real Mallorca au protestat faţă de decizia UEFA de a nu admite formaţia spaniolă în Liga Europa, duminică, înainte de meciul amical cu Feyenoord, informează presa iberică.

Fotbaliştii Mallorcăi au intrat pe teren îmbrăcaţi cu tricouri albe pe care era inscripţionat mesajul: "UEFA, fair play please!".

UEFA a decis, sâmbătă, să admită echipa Villarreal în ediţia 2010/2011 a Ligii Europa, după ce a exclus-o pe Mallorca, formaţie care are datorii de peste 60 de milioane de euro.

Real Mallorca a terminat ediţia 2009/2010 din Primera Division pe locul 5, iar pe poziţia a şasea s-a clasat Getafe, de asemenea calificată în Liga Europa. Villarreal a ocupat locul 7, iar în conformitate cu regulamentul UEFA, aceasta va înlocui Mallorca în cea de-a doua competiţie continentală inter-cluburi.

Neacceptarea în Liga Europa a celor de la Mallorca i-a indignat pe responsabilii clubului, care au anunţat că vor fae apel şi vor recurge la toate căile legale pentru a opri această "nedreptate". La rândul lor, suporterii echipei Real Mallorca au anunţat că vor organiza manifestaţii de protest.

Partida amicală dintre Feyenoord şi Mallorca (scor 0-1), disputată pe arena "De Kuip" din Rotterdam, a fost organizată pentru a marca retragerea din activitate a fotbalistului Giovanni van Bronckhorst, care a jucat 44 de minute.

Vicecampion mondial cu selecţionata "Oranje" în Africa de Sud, van Bronckhorst a evoluat de-a lungul carierei la echipele RKC Waalwijk (1993-1994), Feyenoord (1994-1998, 2007-2010), Glasgow Rangers (1998-2001), Arsenal (2001-2003) şi FC Barcelona (2003-2007). În vârstă de 35 de ani, van Bronckhorst a evoluat pentru naţionala Olandei de 106 ori şi a marcat şase goluri.

În palmares are două Cupe ale Olandei cu Feyenoord, două titluri de campion, două Cupe şi două Cupe ale Ligii în Scoţia cu Rangers, un titlu şi două Cupe în Anglia cu Arsenal, două titluri, două Supercupe şi o Ligă a Campionilor cu Barcelona.

×
Subiecte în articol: stiri